1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. BAE ve Pakistan, İşgal Rejimi İsrail ile Ortak Tatbikat Yaptı!
BAE ve Pakistan, İşgal Rejimi İsrail ile Ortak Tatbikat Yaptı!

BAE ve Pakistan, İşgal Rejimi İsrail ile Ortak Tatbikat Yaptı!

İsrail, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan ve İspanya hava kuvvetleri, ABD'de ortak askerî tatbikat yaptı. Bu, işgal rejimi İsrail’in Pakistan ve BAE ile yaptığı ilk askerî tatbikat!

02 Eylül 2016 Cuma 18:38A+A-

ABD ordusunun ev sahipliğinde İsrail, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ortak tatbikat gerçekleştirdi.

AA muhabirinin işgalci İsrail ordusundan bir yetkiliden edindiği bilgiye göre, 15-26 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin Nevada çölünde düzenlenen “Kızıl Bayrak” isimli tatbikata, İsrail Hava Kuvvetleri’ne ait 10 adet F-16I savaş uçağı katıldı. İsrail jetleri tatbikat boyunca ABD, BAE, Pakistan ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla birlikte ortak uçuş yaptı. Tatbikatın ardından İsrail jetleri geldikleri yere geri döndü.

Ordu yetkilisi, İsrail'in BAE ve Pakistan ile ortak askerî tatbikata katılmasının diplomatik bir anlamı olup olmadığı şeklindeki soruya cevap vermekten kaçınırken, “tatbikatın amacının ordunun kabiliyetlerini arttırmak” olduğunu söylemekle yetindi.

İşgal rejimi İsrail'in Filistin meselesi nedeniyle BAE ve Pakistan ile resmî diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum