1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Babacan’dan MHP’ye sert eleştiriler
Babacan’dan MHP’ye sert eleştiriler

Babacan’dan MHP’ye sert eleştiriler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Erzurum 1. Olağan Kongresi'nde MHP’nin icraatlarını eleştirdi.

18 Ekim 2020 Pazar 00:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Ali Babacan olağan kongre ve il merkez binasının açılışı için gittiği Erzurum’da MHP’nin başlattığı “askıda ekmek” kampanyasını eleştirdi. Türkiye’de hayati birçok konunun yürürlüğünün ortadan kaldırıldığı için insanların askıda ekmeğe mecbur bırakıldığını ifade eden Babacan MHP’nin yerlilik ve millilik üzerinden geliştirdiği politik dili de eleştirdi. ”Askıda ekmek diye bir proje başlattılar. Bu yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Bir ülkede adaleti, insan haklarını, demokrasiyi askıya alırsanız o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu,  iktidarın bir ortağının vatandaşının ekmek parasına muhtaç kaldığını açıkça ilan etmesi demek. Bu nasıl bir önerim anlayışıdır? Bu nasıl bir utanmazlıktır?”

Türkiye’de hukuk devleti anlayışını zedeleyen işlere imza atıldığını vurgulayan Ali Babacan, KHK’lılara ve Enis Berberoğlu’na yönelik verilen kararları da eleştirdi. “Bu ülkede KHK zulmü uygulandı. Demokratik bir hukuk devletinde yapılacak tüm soruşturmalar adil yargılanma hakkı çerçevesinde olmalıdır. Bir kamu görevlisinin hukuka aykırı eylemleri bağımsız ve tarafsız yargı tarafından tespit edilmelidir. Anayasa Mahkemesi, bu ülkenin en yüksek yargı organı. Alt mahkeme onun kararına uymak zorunda. Bu bir yasal zorunluluk. Hele hele Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, hak ihlallerinde ülkemizdeki en önemli telafi mercii. Daha on sene evvel bizlerin de içinde olduğumuz bir ekip bu hakkı getirmişti. Yapılan düzenleme tarihi nitelikteydi ve nitekim hak ihlallerini kısmen telafi etme imkanı geldi bu sayede. Şimdi iktidar ve küçük ortağı kalkıp bireyler lehine hükmedilen bu “ihlal” kararlarına karşı çıkıyorlar. Yerel mahkemeler de bundan güç alarak “Anayasa Mahkemesi kararı bizi ilgilendirmez” diyebiliyor.”

Eleştirilerinin merkezine oturttuğu MHP’ye 1. Meclis örneği üzerinden yüklenen Ali Babacan çoğulculuk ve hukuk vurgusunu ön planda tuttu. MHP üzerinden yaşanan değişime dikkat çeken Babacan’ın ilk defa bu kadar açık ve sert bir şekilde siyasi olarak durduğu yeri ifade ederken özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı zikretmekten kaçındığı gözlemlendi. Muhafazakar seçmenin tepkisini çekmemek için yapılan bu siyasi manevranın seçmende nasıl bir karşılık bulacağı merak konusu.

HABERE YORUM KAT