1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Baba, Bizi de Cennete, Annemizin Yanına Götür”
“Baba, Bizi de Cennete, Annemizin Yanına Götür”

“Baba, Bizi de Cennete, Annemizin Yanına Götür”

Halepli Atiye Ali, “Yuvam dağıldı. Çocuklarım sürekli annelerini soruyor. ‘Anneniz cennete gitti.’ dediğimde evlatlarım, ‘Baba, bizi cennete, annemizin yanına götür.’ diyorlar.” dedi.

16 Aralık 2016 Cuma 00:16A+A-

Atiye Ali’nin (40) hayatı yaklaşık bir yıl önce Beşşar Esed güçlerine ait uçaklar tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda bulundukları binanın başlarına yıkılmasıyla tamamen değişti. Saldırıda Ali’nin eşi Fatma yaşamını yitirdi, 7 yaşındaki oğlu Muhammed ayaklarını kaybetti, kızları 5 yaşındaki Cinan karnından, 3 yaşındaki Ravan ise bacağından ağır yaralandı.

Çocuklarıyla iltica ettikleri Türkiye’de Konya’ya yerleşen Ali, iki odalı evde kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Komşularının desteğiyle yaşamını sürdüren, evdeki kömür hemen bitmesin diye sobayı düzenli yakmayan Ali’yi en çok üzen, çocuklarının annelerini sorması oluyor.

“Artık Bu Savaş Bitsin”

AA’da yer alan habere göre, işsiz olduğu için maddî olarak zor günler geçirseler de komşularının ve yardım kuruluşlarının desteğini hep yanlarında gördüklerini aktaran Ali, evlatlarıyla birbirlerine sarılarak acılarını dindirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Anlam veremediği bir savaşın binlerce insanı eşsiz, annesiz, babasız ve her şeyden önemlisi vatansız bıraktığını anlatan Ali, şöyle devam etti:

“Yuvam dağıldı. Uçak sesinden çok korkan çocuklarım sürekli annelerini soruyor. ‘Anneniz cennete gitti.’ dediğimde evlatlarım ‘Baba, bizi cennete, annemizin yanına götür.’ diyorlar. Onlar daha çok küçük. Anne ve baba sevgisine ihtiyaçları var. Bu savaş birçok insanın hayatını mahvetti. Artık bu savaş bitsin. Çocuklar annesiz, bacaksız kalmasın. Şimdi yine insanlar Halep’te acı çekiyor. Orada yaşanan acıyı her gün yüreğimizde hissediyoruz. Oğlum çok acı çekiyor. Yaşıtları gibi çıkıp oynamak istiyor. Tuvalete bile yardımla gidebiliyor. Ancak yine de her şeye rağmen şükretmesini biliyoruz.”

“Protez Bacak ya da Akülü Aracım Olsa Dışarıya Çıkabilirim”

Savaşın acımasız yüzünü gören Suriyeli çocuklardan sâdece birisi olan Muhammed Ali ise hayatının dört duvar arasında geçtiğini dile getirdi.

En azından elleri olduğu için Allah’a şükrettiğini belirten Ali, “Ellerimin yardımıyla hareket edebiliyorum. Dışarıya çıkmak, yaşıtlarım gibi koşup, oynamak istiyorum. Protez bacağım ya da akülü arabam olsa dışarıya çıkabilirim. Artık çocuklar ölmesin, bacaklarını kaybetmesin. Annemizi çok özlüyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor.” diye konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT