1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Baasçı Ulusal Kanal'da Yalan Rüzgarı Sürüyor
Baasçı Ulusal Kanal'da Yalan Rüzgarı Sürüyor

Baasçı Ulusal Kanal'da Yalan Rüzgarı Sürüyor

Halep’te 119 kişiyi katleden Beşşar Esed’in Başbakanı, aynı akşam Ulusal Kanal’da yayınlanan söyleşide Türkiye Halkı’na ve Başbakanına iftira ve hakaretler yağdırdı.

16 Aralık 2013 Pazartesi 14:25A+A-

Haksöz-Haber / Yılmaz Bilgen

Ulusal Kanal’da Çimen Filiz tarafından gerçekleştirilen özel röportaj, Esed rejiminin ve onun Türkiye’deki işbirlikçilerin gerçek yüzünü ortaya çıkardı.

Gün içerisinde onlarca varil bombası ile yüzden fazla sivili katleden Esed Hükümetinin Başbakanı Vail Halaki’nin : “Halkımızın tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyoruz” açıklaması roportajın en dikkat çeken ifadesi oldu.

3 yıla yaklaşan sürede sayısız katliama imza atan Esed Rejiminin Başbakanı’nın açıklamaları bu yönetimin Suriye Halkı’nın temel ihtiyacı olarak bombaları gördüğü tezini güçlendirmekte...

Üslup ve düzey olarak hiçbir diplomatik teamül gözetmeyen Suriye Başbakanı Wael Al-Halaki: “Suriye dostlarının desteğiyle bu savaşı kazanacaktır, zaferimiz yakındır.” ifadelerini kullandı.

Günlük ortalama 75 kişinin öldürüldüğü Suriye’nin Başbakanı Halaki, yabancı ülkelerde yaşayan Suriyelilere yönelik, Devlet Başkanı Beşar Esed’in genel af ilan ettiğini duyurdu.

Program boyunca süren iftiralar arasında, “Türkiye ve Ürdün’deki Suriyeli kadınların kamplarda zorla ırzına geçildiği ve sonra bu kadınların başka erkeklere pazarlandığı iddiasını dile getiren Başbakan Halaki, ayrıca kamplarda bulunan bir çok Suriyeli’nin organ mafyasının tuzağına düşürülerek  iç organlarının gasp edildiğini dile getirdi.

Bir yığın iftiranın seviyesizce dillendirildiği program yaklaşık bir buçuk saat sürdü.

Ayrıca Suriye Başbakanı Halaki’nin “savaş boyunca her şeyi ile yanımızda oldular.” dediği dost ülkeler arasında Venezuela, Küba, Çin, Hindistan, Rusya ve İran vardı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum