1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas Ordusu Halep’e Girdi; Muhalifler Direniyor
Baas Ordusu Halep’e Girdi; Muhalifler Direniyor

Baas Ordusu Halep’e Girdi; Muhalifler Direniyor

Halep'in kontrolünü büyük oranda ele geçiren Özgür Suriye Ordusuna karşı ağır silahlar ve zırhlılarla büyük bir saldırı başlatıldı. (VİDEO)

08 Ağustos 2012 Çarşamba 17:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

19 gündür Halep’i direnişçilerin elinden almak için havadan ve karadan şehri bombardımana tutan Esed-Baas yönetimi direnişi kıramayınca şehrin etrafına yaptığı büyük yığınak sonrasında kara harekâtı başlattı

Gelen haberlere göre kentte şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Her iki taraf da ağır kayıp veriyor. Öte yandan şehri bombalamaya devam eden Suriye Baas ordusu aralarında çocukların da olduğu savunmasız insanları da katlediyor.

Tanklar ve Helikopterler Mahalleleri Bombalıyor

Baas rejimi, direnişçilerin büyük kayıp vererek şehri terk etmeye başladığını iddia etti. AFP'ye konuşan Suriyeli bir güvenlik yetkilisi ordunun Selahaddin semtinin batısından doğusuna doğru ilerlediğini kaydetti. Semti ikiye bölmeyi hedefleyen Baas rejimi ordusu, sınırla ilişiklerini keserek muhalifleri kıskaca almayı ve Beşşar Esed’in deyimiyle hepsini “temizlemeyi” planlıyor. Bunun için mahallere tankların girdiği ve saldırıya helikopterlerin de destek verdiği haberleri geliyor.

Lübnan'dan yayın yapan Hizbullah'a ait el-Manar televizyonu, dün akşam saatlerinden itibaren muhaliflerin kalesi haline gelen Selahaddin'in Suriye ordusunun kontrolüne geçtiğini iddia etmişti.

Selahaddin, muhaliflerin Türkiye sınırına olan irtibatları açısından en önemli bölge. Siviller ve yaralılar bu kordon kullanılarak ülke dışına çıkarılıyor. Bu nedenle stratejik bir önemi var. Kaybedilmesi durumunda Özgür Suriye Ordusu mücahitlerinin hareket alanının daralacağı ve büyük bir katliam yaşayabilecekleri iddia olunuyor.

Hür Ordu: Direnişteyiz

Ancak Özgür Suriye Ordusu, Selahaddin’den çekildiği iddialarını yalanladı. Muhalifler, Baas’ın enformasyon güçlerinin psikolojik savaş taktiklerini kullanarak medyada asparagas haberler yaydığını belirtiyorlar. Hür Ordu savaşçıları bölgede büyük bir direniş ortaya koyuyor. 5 tankın yok edildiği ve bir MIG uçağının direnişçiler tarafından düşürüldüğü ifade ediliyor.

Bombardıman Çocukları Vuruyor

Bu arada Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'te bombardıman nedeniyle yaralanan siviller zor şartlar altında tedavi edilmeye çalışılıyor.

Savaş uçakları, helikopter ve tanklardan atılan bombaların evlere isabet etmesi neticesinde yaralananlar arasında çok sayıda çocuk da bulunuyor. Halep'te acil servislere getirilen çocuklar bombardıman sonrası ya göçen binaların altında kalıyor ya da şarapnel parçalarıyla yaralanıyor.

Humus-Rastan:

Halep Delik Deşik

Uluslararası Af Örgütü, Halep'in birkaç kilometre dışında bombardımanın yol açtığı düşünülen 600'ü aşkın yeni krater görüntüsünü yöre halkı açısından çok kaygı verici bulduğunu açıkladı.

Örgüt uydu fotoğraflarında Halep yakınlarındaki arazinin yeni oluşmuş 600 çökükle delik deşik olduğunun görüldüğünü açıkladı.

suriye.20120808170103.jpg

HABERE YORUM KAT