1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Baas Helikopteri Böyle Düşürüldü
Baas Helikopteri Böyle Düşürüldü

Baas Helikopteri Böyle Düşürüldü

Suriyeli direnişçilerin düşürdüğü bir Baas helikopterinin ve Deyr ez-Zor'da Şebbihaların bir cami işgalinin görüntüleri...

26 Eylül 2013 Perşembe 11:20A+A-

Yaklaşık on gün önce Baas çetelerinin merkez üssü olarak bilinen Halep/Nubul ve El Zehra bölgesinde düşürülen helikopter görüntüsü yayınlandı.

Özgür Suriye Haber Ajansı (ÖSHA)’nın yayınladığı görüntülerde dualar eşliğinde hedef alınan katliam aracı Baas helikopterinin, mücahidler elinde fazla bulunmayan güdümlü kobra füzesi ile tek atışta vurulduğu görülüyor. İsabet alan helikopter saniyeler içinde yere çakılarak büyük bir patlama ile imha oldu.

***

Ezan Değil Baas Marşı

Esed çeteleri işgal ettikleri mescidlerde marşlarını çalıyorlar.

Deir Ez Zor şehrinde şebbihaların yoğun bulunduğu bir bölgede çekilen görüntüler Baas çetelerinin bu kez bir camiyi propaganda merkezi gibi kullandığı görülüyor.

Videoyu çeken kameraman şunları söylüyor:

“Deir ez Zor, burası şebbihaların konaklama merkezi. Duyduğunuz gibi müziğin sesi buraya kadar geliyor. Şu an ezan sesi duymamız gerekirken Hizbullat’ı ve Esed'i destekleyici şarkılar duyuyoruz. Allah en güzel vekildir. Camiden müzik sesleri yükseliyor ve bununla birlikte 24 saat keskin nişancılar burada bulunmakta.” 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum