1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Ayalon İle Olmert, Özür ve Tazminata Karşı...
Ayalon İle Olmert, Özür ve Tazminata Karşı...

Ayalon İle Olmert, Özür ve Tazminata Karşı...

Terörist İsrail’in Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon, Gazze yardım gemilerine düzenlenen baskın ile ilgili İsrail’in Türkiye’den özür dilemesine gerek olmadığını söyledi.

11 Aralık 2010 Cumartesi 05:53A+A-

Ynet haber sitesine göre, Kudüs'te Dışişleri Bakanlığı'nda, Avrupa ülkelerinin, "teröre destek veren sivil toplum kuruluşlarına mali yardımları" ile ilgili bir konferansta yaptığı konuşmada Ayalon, "İsrailli ve Türk yetkililer arasındaki müzakere ve temasların henüz sonlanmadığını" belirterek, bu konuya yapılan atıfların sürece yardımcı olmayacağını ifade etti. İsrail basınında çıkan haberlerde, İsrailli yetkililere atfen, İsrail'in gemi baskınında hayatını kaybeden Türklerin her birine 100'er bin dolar tazminat ödemeyi ilke olarak kabul ettiği belirtilmiş; ayrıca Ankara'dan "hukuki sorunların halledilmesi için gereken ne varsa yapılmasının istendiği" iddia edilmişti.

OLMERT'TEN DE ÖZÜR VE TAZMİNATA TEPKİ

İsrail'in eski başbakanlarından Ehud Olmert ise bir başka toplantıda, İsrail'in Türkiye'ye tazminat ödenmesi yönündeki niyetini eleştirdi. Olmert, "Altı ay önce herkes, 'Hiç kimse Gazze ablukasını kıramaz' diyordu. Biz, kendi tavrımızdan çok emindik... Şimdi ise nasıl özür dileyeceğimizi ve tazminat ödeyeceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberde, İsrailli yetkililerin, baskında ölen ailelere tazminat ödemesi karşılığında, Ankara hükümetinin İsrail Deniz Kuvvetlerine karşı dava açılmamasını sağlamasını istediğini de dile getirdikleri belirtildi.

YENİ AKİT

HABERE YORUM KAT