1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Ayakkabı Kutusunu Görüntüleyebildiniz Ama Kamyonları Kaçırdınız Öyle mi?
Ayakkabı Kutusunu Görüntüleyebildiniz Ama Kamyonları Kaçırdınız Öyle mi?

Ayakkabı Kutusunu Görüntüleyebildiniz Ama Kamyonları Kaçırdınız Öyle mi?

Yakup Saygılı’nın “para taşıyan kamyonları yakalayamadık“ şeklindeki sözlerini manşete taşıyan Zaman nasıl bir komediye imza attığını göremeyecek kadar körleşti mi?

03 Eylül 2014 Çarşamba 18:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Zaman gazetesi manşete taşıdığı eski polis müdürünün sözleriyle aklınca “sıfırlama” iddiasını güçlendirmeye çalışırken komik duruma düşmüş!

Gazete internet sitesinde “Paralel Yapı” soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Mali Şube eski müdürü Yakup Saygılı’nın ağzından  “Para taşıyan kamyonları yakalayamadık” şeklindeki sözlerine yer vermiş. Bu şekilde Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla oğlu Bilal’in evinde bulunan ve kaçırılan külliyetli miktarda para iddiası kesinleşmiş oluyor!

İlginçtir, “sıfırlama” muhabbeti şeklinde gündeme gelen telefon talimatı iddialarında ilk zamanlar konunun bu boyutu üzerinde hiç durulmamış, milyar dolar ya da euro şeklinde ifade edilen meblağda paranın bir telefonla sağa sola uçurulduğu saçmalığına balıklama atlanmıştı, hatta Kılıçdaroğlu Meclis’te bu sözler üzerinden sesli-görüntülü tiyatro tertip etmişti.

Bu iddiaları dillendirenlerce de 1 milyar dolar ya da euro gibi bir meblağın öyle cebe konulup bir yerlere götürülmesinin mümkün olamayacağı, koca koca balyalarla ancak taşınabileceği gerçeği görmezden gelinmişti.  

Bilal Erdoğan’ın babası ile yaptığı telefon konuşmaları dahi izlenirken, ancak kamyonlarla taşınabilecek cesametteki paranın evden çıkarılıp götürülmesine nasıl izin verildiği sorgulanmamış; aynı şekilde bu külliyetli miktarda para evden çıkarılıp araçlara taşınırken ve gideceği güzergahta seyrederken neden operasyon yapılmadığı soruları atlanmıştı.

Egemen Bağış’ın evine taşınan ayakkabı kutusu içindeki parayı takip edebilen, fotoğraflayabilen ekip aksilik bu ya koca kamyonu kaçırmıştı işte!

Şimdi Yakup Saygılı’nın ağzından Gülen grubu bir taşla iki kuş vurmaya kalkıyor. Sözde ”kaçırdık, yakalayamadık” itirafıyla kamyon dolusu para iddiası kesinleştirilmiş, tartışma bitirilmiş oluyor! Ne güzel değil mi? E madem öyle biz de Yakup Saygılı’ya “siz nasıl operasyon yapıyorsunuz öyle, koca kamyonu kaçıran adamdan polis mi olur” diyelim bari! 

saygili.jpg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum