1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avrupa’da “Duvarlara Hayır” Yürüyüşleri Düzelendi
Avrupa’da “Duvarlara Hayır” Yürüyüşleri Düzelendi

Avrupa’da “Duvarlara Hayır” Yürüyüşleri Düzelendi

Sığınmacı kriziyle ilgili çözüm üretemeyen Avrupa ülkelerinin politikalarına tepki göstermek isteyen binlerce gösterici Avustralya, Londra ve Viyana’da sokaklara döküldü.

21 Mart 2016 Pazartesi 08:03A+A-

Avustralya'da faaliyet gösteren 115 sivil toplum kuruluşunun ülke genelinde ortaklaşa düzenlediği “Mültecilere Adalet” gösterisine, 50 binden fazla kişi katıldı. Londra ve Viyana'da da mültecilere destek için düzenlenen protestolara on binlerce kişi katıldı. Avustralya hükümetinin mülteci politikalarını eleştiren göstericiler, “mültecilere özgürlük”, “kalmalarına izin verin” sloganları attı.

Melbourne'de Eyalet Kütüphanesi önünde yapılan konuşmalarda hükümetten, Manus ve Nauru'da bulunan mülteci gözaltı merkezlerini bir an önce kapatması istendi.

Plastik botlu protesto

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan yaklaşık 16 bin kişi, hükümetin, sığınmacıları sınırlayan politikalarını “plastik botlarla” protesto etti. “İnsancıl Sığınma Politikası Platformu” tarafından “Birleşmiş Milletler Anti-Irkçılık Günü” dolayısıyla düzenlenen eyleme, siyasetçiler, sanatçılar, insan hakları savunucuları, göçmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Irkçılar dışarı

Kalzplatz Meydanı'nda toplanan eylemciler, üzerinde “Mülteciler hoş geldiniz”, “Hiçbir insan, yasa dışı değildir”, “Avrupa'da duvarlara hayır” ve “Sığınmacılar içeri, ırkçılar dışarı” yazan pankartlar açtı. Eylemciler, burada yaptıkları açıklamada, Avusturya hükümetinin bütün sığınmacılara kapılarını açması, sığınmacılara “yönlendirici değerler” dersi verilmesinin sonlandırılmasını, kamplardaki koşulların iyileştirilmesini ve sığınmacılara yardım edenlerin cezalandırılmasının durdurulmasını istedi.

İnsanlık dışı uygulama

Eylem alanına plastik botlar getiren eylemciler, Ege Denizi'ndeki kitlesel sığınmacı ölümlerinin durdurulmasını talep etti. Hükümetin sığınmacılara 37 bin 500 kişi sınırı getirmesini eleştiren eylemciler, “insanlık dışı politikaların uygulanmasına izin vermeyeceklerini” söyledi. Eylemciler, sığınmacılar için iş piyasasının açılmasını, asgari geçim hakkının güvenceye alınmasını ve aile birleşimine izin verilmesini istedi. İngiltere'nin başkenti Londra'da da onbinlerce kişi, ırkçılığa, faşizme, semitizme ve İslam karşıtlığına 'hayır' demek için Trafalgar Meydanı'nda toplandı.

KAPIMIZ AÇIK

Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı gösteride, Avrupa'nın sığınmacı ve göçmenlere sınırlarını kapatması da protesto edildi. BBC binasının bulunduğu Oxford caddesinde başlayan yürüyüş, Trafalgar Meydanı'nda sona erdi. Göstericiler burada ırkçılık ve faşizm karşıtı slogan atarak ellerinde ''sığınmacılara kapımız açık'', ''savaşı durdur'', ''İslam karşıtlığına son ver'', "ırkçılığa ve faşizm son ver'' yazılı pankartlar taşıdı.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT