1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Avrupa Haber Ajansları Birliğinden Mısır'a Kınama
Avrupa Haber Ajansları Birliğinden Mısır'a Kınama

Avrupa Haber Ajansları Birliğinden Mısır'a Kınama

Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA), Mısır güvenlik güçlerinin Anadolu Ajansının Kahire ofisine düzenlediği baskını şiddetle kınadı.

16 Ocak 2020 Perşembe 20:46A+A-

Avrupa Haber Ajansları Birliğinden (EANA) yapılan açıklamada, Mısır güvenlik güçlerince Anadolu Ajansı'nın (AA) Kahire ofisine düzenlenen baskının şiddetle kınandı.

"Mısır makamları gözaltına alınan gazetecileri derhal serbest bırakmalıdır"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"EANA, üyesi Anadolu Ajansının ve gazetecilerinin yanındadır. EANA Yönetim Kurulu olarak, demokrasinin temel değerlerine büyük önem veriyor ve özgür gazeteciliği, demokratik toplumların temel taşı olarak görüyoruz. Bu sebeple bu değerlere karşı hareket etmek son derece kınanabilir bir eylem biçimidir."

Açıklamada, EANA Yönetim Kurulunun, Mısır makamlarının gözaltına alınan gazetecileri derhal serbest bırakması ve gözaltıların yasal dayanakları hakkında uluslararası kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği görüşünde olduğu kaydedildi.

Mısır polisinin AA Kahire ofisine düzenlediği baskın

AA Kahire ofisine 14 Ocak'ta baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı 4 çalışanı gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürmüştü.

Baskın günü TSİ 18.00 sularında ofise gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapatmış ve internet bağlantısını kesmişti. Dün sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak dışarıyla irtibat kurmalarını engellemişti.

Baskının nedeni açıklanmamıştı. 

AA 

HABERE YORUM KAT