1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Atme'de Suriyeli Mazlumlar Kaymakama İsyan Etti!
Atme'de Suriyeli Mazlumlar Kaymakama İsyan Etti!

Atme'de Suriyeli Mazlumlar Kaymakama İsyan Etti!

Suriyelilere karşı düşmanca tavırları ile daha önce de gündeme gelen Reyhanlı Kaymakamı yine bir skandala imza attı!

14 Ocak 2015 Çarşamba 22:51A+A-

Levent Kemal'in haberi:

Savaşın yanı sıra soğuk, yağmur, kar ve açlıkla mücadele eden Atme çadır kampı sakinleri Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler'in düşmanca uygulamalarına en sonunda isyan etti!

Sadece sınır bölgesinde yaklaşık 45 Bin mültecinin yaşadığı Atme çadırkentindeki misafir kabul-karşılama noktası Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler'in keyfi, dahası düşmanca, uygulaması nedeniyle kapalı. Hasta ve yaralıların alınmadığı kapının önünde kucaklarında hasta çocukları, anne ya da babaları ile bekleyen Suriyeliler isyan etti. 

Kimseyi Almıyor

Kaymakam Yusuf Güler'in uygulamalarına isyan eden Suriyeliler önce açlık grevine başladı. Bir kısım Suriyeli ise sınır kabul noktasında protesto eylemi gerçekleştirdi. Kapıdaki Suriyelilerin ifadelerine göre Hama ve Humus'tan gelen, çevre sağlık ekiplerinin sevk ile yolladığı hastalar bile Türkiye'ye alınmıyor!

Oradan Oraya Sürükleniyorlar

Babul Hava kapısından geçmeleri istenen hastaların çoğu evlerini savaş nedeniyle terk etmiş insanlar. Ancak Babul Hava kapısında kendilerine pasaport soruluyor. Pasaportu olmadığı için Türkiye'ye alınmayanlar Atme'deki misafir kapısına gittiklerinde kapalı kapı ile karşılaşıyor. Bölgede konuştuğumu Suriyeliler "Bizi oradan oraya sürüyorlar, ölmemizi mi bekliyorlar" diyerek tepkilerini dile getiriyor.

İlk Değil

Atme'de Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler tarafından uygulanan ilk düşmanca uygulama bu değil. Aynı sınır kapısında geçtiğimiz ay iki yaralı Suriyeli içeri alınmamış ve kan kaybından Türkiye'nin kapısında hayatını kaybetmişti. Aynı kapıda Kaymakam ile aynı tavırları sergileyen Jandarma Komutanı F. de Suriyelileri askerlere dövdürmüştü. 

Atme Sahip Çıktı

Reyhanlı Kaymakamının bürokratik işgüzarlıkları ve düşmanca tavrı nedeniyle onlarca insanın öldüğü sınır kapısında çocuk, yaşlı ve yaralıların alınmaması bu sefer Atme'deki çadırkent sakinlerini de harekete geçirdi. Suriye'nin çeşitli yerlerinden bir umut gelebildikleri sınır kapımızda bu düşmanca tavra karşı Atme halkı da hastalarla beraber isyan etti. 

Yürüyüş Düzenlediler

Atme sakinleri ve hasta yakınları sınır kapısının orada bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Suriyeliler kaymakam Yusuf Güler aleyhinde sloganlar attı.

İşte o yürüyüşün ve içeri alınmayan hastaların görüntüleri: 

(Genç Öncü Haber)

HABERE YORUM KAT