1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Atatürk için mücadele edeceğiz” diyen Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turuna çıkması ne anlama geliyor?
“Atatürk için mücadele edeceğiz” diyen Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turuna çıkması ne anlama geliyor?

“Atatürk için mücadele edeceğiz” diyen Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turuna çıkması ne anlama geliyor?

Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turu siyaset ve medya tarafından nasıl karşılandı?

05 Mayıs 2022 Perşembe 12:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Rize, Artvin ve Trabzon’da miting ve buluşmalar organize eden Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı gibi hareket ediyor. Gittiği her yere “Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını” getirdiğini söylese de olayın yansımaları muhakkak farklı oluyor.

Çıktığı Karadeniz turunda gazeteciler de kendisine eşlik eden Ekrem İmamoğlu iktidarın mülteci politikasını da eleştirerek popülizmi sonuna kadar kullandı. Mülteci karşıtlığından istifade etmek isterken bir yandan da Atatürkçü seçmene göz kırpan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Milletin aklıyla, toplumsal bütünlüğümüz, çağdaş geleceğimiz, birlik, beraberliğimiz, bayrağımız, cumhuriyetimiz, bize bu güzel emanet eden hepinizin ninesi, dedesi, gazi annesi, dedesi, Mustafa Kemal Atatürk için mücadele edeceğiz. Öyle yanlış işler oluyor ki, dış politika sürecindeki yanlış hamleler bugün milyonlarca mültecinin ülkemizdeki varlığına sebep oldu. Biz dua ediyoruz. Allahım hiç kimseyi vatansız bırakma, herkesi vatanında mutlu kıl. Yanlış dış politika süreçleri olmasaydı bugün bu duruma düşmezdik. Bu kadar olmazdı. Bu sorunu da biz çözeceğiz. İtibarlı dış politikayla çözeceğiz. Öyle bugün kötü, yarın iyi, işine geldi kapısına git, işine gelmedi düşman yap olmaz. İtibarlı dış politika, biz o terbiyeyi Atatürk’ten aldık."

Atatürk’ten aldığı terbiye ile hangi dış politikayı inşa edeceği tartışmalı olan Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi CHP tarafından nasıl karşılandı orası da meçhul. Gazete Duvar’ın haberine göre konu hakkında konuşan CHP’li isimler geziyi Kemal Kılıçdaroğlu’nun lehine yormaya çalışıyor.

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyaretini değerlendiren bir partili de AK Parti’nin Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki oy potansiyeline dikkat çekerken İBB Başkanı’nın gezisinin muhalefetin lehine olduğunu iddia ediyor. Bir başka CHP’li ise "Bütün dereler, akarsular denize akar. İktidarın karşısında geniş halk kitlelerini etkileyen, ikna eden her kanal ana kanalda toplanır. O ana kanal da ittifak kanalıdır, altılı masadır, Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

CHP’li isimler temennilerini dile getirirken Ekrem İmamoğlu eşlik eden gazetecilerden Nagehan Alçı, İBB Başkanı hakkında “İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istiyor, vücudunun her hücresiyle bunu istiyor” ifadelerini kullandı. "Ertuğrul Özkök’ün desteğini almak yolun yarısını geçmek anlamına gelebilir" diyen Fehmi Koru ise Ekrem İmamoğlu’nun Özkök ile verdiği görüntünün bazı kesimlerde çok etkili olacağını öne sürdü. Netice olarak o da Karadeniz turunun Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığının işareti olarak değerlendirdi. Murat Sabuncu da İBB Başkanı’nın gezisini “İmamoğlu kendini yeniden 'aday listesine' yerleştirdi” sözleriyle değerlendirdi.

Popülizmi sonuna kadar kullanan bir siyasetçi muhalefet kanallarında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında güçlü aday imajı olarak inşa edilmeye çalışılıyor. “Atatürk için mücadele edeceğiz” diyen Ekrem İmamoğlu’nun bu gezisinin Kemal Kılıçdaroğlu’nu rahatsız edeceği ise şüphe götürmez bir gerçek. Muhalefet hala adayını belirleyemezken iktidar cenahının ise Türkiye’nin başlıca sorunları olan adalet, ekonomi ve ırkçılık konusunda daha radikal adımlar atması gerekiyor!

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum