1. YAZARLAR

  2. Roni Margulies

  3. Atatürk hakkında bazı bilgiler
Roni Margulies

Roni Margulies

Yazarın Tüm Yazıları >

Atatürk hakkında bazı bilgiler

13 Mart 2013 Çarşamba 00:32A+A-

Gözlerine inanamamışlar. Öyle diyor gazete.

Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, gittikleri evin girişinde karşılaştıkları manzaraya inanamamış.

Gerçekten de inanılacak gibi değilmiş!

Hatta manşete göre, “görenleri şok etmiş”!

“Kapı girişine paspas olarak koyulan Atatürk resimli duvar halısının bulunduğu evin kapısını çalan yönetim kurulu üyeleri evde bulunan küçük bir kız çocuğu ile karşılaştılar. Anne ve babasının evde olmadığını söyleyen kız çocuğunu uyaran ADD üyeleri, kız çocuğuna Atatürk hakkında bazı bilgiler anlattıktan sonra, yapılanın yanlışlığını izah ederek duvar halısını yerden alıp uygun bir yere koydular. Kız çocuğuna durumu anne ve babasına anlatmasını söyleyen ADD üyeleri evin önünden ayrıldılar.”

ADD Marmaris Yönetim Kurulu üyeleri olayın takipçisi olacaklarını, resmin aynı şekilde yeniden yere koyulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söylemiş.

Sonra ne oldu, bilemiyoruz.

Anne babası eve döndüğünde küçük kız ne demiştir?

“Atatürk düşmanı olduğunuzu niye bana daha önce söylemediniz? Ben artık bu evde yaşamak istemiyorum. Atatürk sevgisiyle çağıldayan bir ev bulacağım kendime. Elveda baba, elveda anne.”

Ya baba?

“İşgüzar hıyarağaları!” mı demiştir, yoksa daha uzlaşmacı bir yaklaşımı tercih ederek “Şu halıyı duvara asalım, ayaklarımızı duvarda sileriz” mi?

ADD Marmaris Yönetim Kurulu üyeleri olayın takipçisi oldu mu acaba?

O eve sık sık uğrayıp halının nereye konmuş olduğunu kontrol ediyorlar mı? Temiz olup olmadığına bakıyorlar mı?

Kolay mı bir “düşünce” derneğinin yöneticisi olmak?

Marmaris küçük yer. İlçenin tüm konutlarını tek tek gezip Atatürk halısını paspas olarak kullanan başka aile olup olmadığını denetlemek imkânsız olmasa gerek. Varsa, o ailelerin küçük kızlarını “uyarmak”, anne ve babalara “Atatürk hakkında bazı bilgiler” vermek de zor olmaz.

Öte yandan, Zonguldak gibi büyük bir şehirde Atatürkçü Düşünce Derneği belli ki görevini layıkıyla yerine getirmekte pek başarılı olamıyor.

Haber şöyle:

“Uzunmehmet Caddesi’nde yol kenarında duran çöp kamyonetindeki Atatürk tablosu dikkat çekti. Üzerinde Türk bayrağı da bulunan büyük Atatürk tablosunun, kentin çöplerinin toplandığı kamyonetin kasasında taşınması bazı kişilerin tepkisini çekti. Kamyonet, malzemelerin yüklenmesinden sonra yola devam etti.”

Sorulduğunda, emekli öğretmen olduğunu hatırlatan CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Benim öğrencilerim oyuncak kâğıt bayrağı bile yırtamazlardı” demiş. Ama öğrenebildiğim kadarıyla, Zonguldak ADD’den ses çıkmamış. Teessüf ederim.

Atatürk’ün paspas olarak kullanılmaması ve çöpe atılmaması çok önemlidir.

Niye önemli olduğunu MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt geçenlerde çok güzel ifade etmiş:

“Nedir bu milliyetçilik düşmanlığın? Kime hizmet ediyorsun, kim için bu millete saldırıyorsun? Ne yaptı bu millet sana? Ne yaptı Mustafa Kemal Atatürk sana? Hamdolsun, bugün Türk’sek ve Müslüman’sak, bunun yegâne müsebbibi Atatürk ve arkadaşlarıdır. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurmasaydı, bu ülkenin adına Türkiye demeseydi, adımız ya Agos olurdu ya Hrant olurdu.

[email protected]

TARAF

 

YAZIYA YORUM KAT

1 Yorum