1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Askerden Siyasilere Siyasi Çözüm Ültimatomu
Askerden Siyasilere Siyasi Çözüm Ültimatomu

Askerden Siyasilere Siyasi Çözüm Ültimatomu

Hindistan Genelkurmayı, Keşmir'de militer bir çözüm ümidinin olmadığını ima etti ve sorunun siyasi olarak çözülmesini istedi.

30 Haziran 2010 Çarşamba 14:12A+A-

Hindistan Genelkurmay'ı siyasilerden Keşmir için siyasi bir çözüm geliştirmelerini söyleyerek konunun taraflarıyla görüşme yapmalarını söyledi.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre Hindistan'ın en büyük gazetelerinden Times of India'ya konuşan Hindistan Genelkurmay Başkan Yardımcısı V. K. Sing, ordunun militer müdahale noktasında bir çözüm ihtimalinin zorluğuna işaret ederek, Hindistan işgali altındaki Keşmir'de siyasilerin yıllardır bir kangrene dönüşen soruna müdahil olmalarını istedi.

Sorunun taraflarıyla da görüşülmesi gerektiğini vurgulayanan Hindistan Genelkurmay Başkan Yardımcısı son zamanlarda onlarca Keşmirlinin Hindistan askerleri tarafından katledilmesiyle sonuçlanan olaylar için siyasetin çözüm anahtarının artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Keşmir'de iç güvenliğin kontrolleri altında olduğunu iddia eden Hindistan Genelkurmay'ı  askerlerin yerine kentte polislerin aktif olmasını da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz günlerde 3 Keşmirli gösteri sırasında üzerlerine ateş açan Hint askeri tarafından katledilmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum