1. HABERLER

  2. HABER

  3. Asker Kaçaklarına Sıkı Takip Başlıyor
Asker Kaçaklarına Sıkı Takip Başlıyor

Asker Kaçaklarına Sıkı Takip Başlıyor

Asker kaçaklarının tespiti için GBT kontrolleri yeniden başlatılıyor.

24 Ekim 2013 Perşembe 00:54A+A-

Zorunlu askerliğin kısalmasıyla birlikte asker mevcudunda sorun yaşanmaması için harekete geçildi. Asker kaçakları ve bakayalara göz açtırılmayacak. 750 bin kaçağın takibini polis ve jandarma yapacak.

Ocak ayından itibaren 12 ayı dolduran askerler tezkeresini alacak, erken terhis asker mevcudunu azaltacak.

Sorun yaşanmaması için Milli Savunma Bakanlığı harekete geçti. 750 bin bakaya ve asker kaçağı sıkı takibe alınacak. Milli Savunma Bakanlığı 750 bin kişiden oluşan listeyi İçişleri Bakanlığı'na gönderdi.

Kaçakların takibini polis ve jandarma yapacak. Asker kaçaklarını tespit için Genel Bilgi Toplama yani GBT kontrolleri yeniden başlatılacak. Polis ve jandarma denetimlerinde yoklama kaçağı ya da bakaya olduğu tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek.

Öte yandan genel bilgi toplama sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak.

15 gün içinde askerlik şubesine teslim olmayanlara bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak. İhtiyaç halinde; bakaya veya yoklama kaçakları için bankalarda hesap açtırmama, yurtdışına seyahat ettirmeme gibi kısıtlamalar uygulamaya sokulacak.

Öte yandan16 Ağustos 2013 tarihinden önce askere gitmek için karar aldıranların silah altına alınacağı tarihler de belli oldu. 1993-94 tertip erlerden 1'inci grup 04-07 Kasım, 2'inci grup 16-18 Aralık 2013 tarihlerinde birliklerine teslim olması gerekecek.

Belirtilen tarihlerde askerlik şubelerinden sevk evraklarını almayanlar ve birliklerine katılmayanlar bakaya suçu işlemiş sayılacak ve para cezası ile cezalandırılacak.

TRT

HABERE YORUM KAT