1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Asgari ücrette hangi rakamlar konuşuluyor?
Asgari ücrette hangi rakamlar konuşuluyor?

Asgari ücrette hangi rakamlar konuşuluyor?

7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammına ilişkin rakamlar konuşulmaya başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun da verilecek rakamın belli olduğunu söyleyerek "Asgari ücreti 12 bin TL yapacaklar" dedi.

11 Haziran 2023 Pazar 10:02A+A-

Milyonlarca vatandaşın gözünün çevrildiği temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammına ilişkin rakamlar konuşulmaya başlandı.

13 Haziran'da başlayacak süreçte hayat pahalılığı ve enflasyon önemli parametreler olarak göze çarpıyor.

Yeni asgari ücret zammının belirlenmesi için TİSK, TÜRK-İŞ ve hükümet yetkililerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirecek.

BİLGİN '500 DOLAR' DEMİŞTİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı 13 Haziran’da görüşecek. Masadaki zam oranı merakla beklenirken, hükümet kanadından 500 dolar (11 bin 500 TL) sinyali verilmişti.

DİSK'İN TALEBİ

Konuyla ilgili işçi tarafından ilk açıklama DİSK'ten gelmiş, 16 bin liraya işaret edilmişti. İşveren ise 'enflasyon farkı' önerisinde bulunmuştu.

KULİSLERDE ÖNE ÇIKAN ZAM ORANI

Show Haber'de yer alan habere göre; asgari ücrette yüzde 30'luk zam oranı öne çıkarken, eğer yüzde 30'luk bir zam yapılırsa yeni asgari ücret 11 bin 050 lira olacak.

Konuyla ilgili katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılacak zammın belli olduğunu söyledi.

'12 BİN TL YAPACAKLAR'

SZC TV'de konuşan Erdursun, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli. Asgari ücreti 12 bin TL yapacaklar" dedi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" diye konuştu.

Yılmaz, açıklamasının devamında şunları söyledi: "Bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Detayları tartışmanın bir anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucu için şimdiden ben hayırlı olsun diyorum. AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana felsefesi hep şu olmuştur: Çalışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu temel bir ilkesidir. Yeni bir hadise değildir. İktidara geldiğimiz günden beri hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT