1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Artık Direnişçilerinde Savaş Uçakları Var
Artık Direnişçilerinde Savaş Uçakları Var

Artık Direnişçilerinde Savaş Uçakları Var

Suriyeli mücahitler askeri bir hava üssünü ele geçirip, savaş uçaklarına el koyarak Esed rejimine büyük bir darbe daha indirdiler.

13 Şubat 2013 Çarşamba 13:16A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ele geçirilen havalanı Suriye’nin sınai ve ticari merkezi ile ülkenin petrol ve buğday üretim merkezi arasında yer alan stratejik bir bölgesinde yer alıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevinden yapılan açıklamada el-Cerrah’ta muhaliflerin havaalanını ele geçirmeleri birlikte artık ellerinde MIG savaş uçaklarının da bulunduğunu açıkladı.

Video görüntülerinde Ahrarur Şam savaşçılarının havaalanını kontrol altına aldıkları ve hangarlarda bulunan savaş jetlerinin görüntüleri yer alıyor.

Havaalanı eylemini planlayan komutanlardan Ebu Abdullah Minbic telefonla verdiği bilgilerde iki MIG jeti ve mühimmat ile birlikte 40 kullanılamaz durumda savaş uçağına da el koyduklarını söyledi.

“Havaalanı Halep’in kuzey ve doğu kırsalını bombalamak için kullanılıyordu. Burayaı ele geçirerek rejim güçlerinin Halep’ten doğuya ikmal hattını kestik” dedi ve ordunun şimdi direnişçilerce ele geçirilen ülkenin en büyük hidro elektrik barajının bulunduğu Rakka vilayetinde muhaliflerin daha fazla ilerlemelerini engelleyebilmek için yeni birlikler göndermeye çalışacağını söyledi.  

Görüntülerin devamında Halep yakınlarındaki bir kasaba olan Sferya’da ele geçirdikleri bir tankın çevresinde muhalif güçler ve yerde ise üç askerin cesedi görülüyor.

Görüntüleri aktaran kişi hava üssüne yönelik eylemde direnişçilerin çok sayıda askeri öldürüp bir kısmını da esir aldıklarını ve geride kalanları da cephanesiz bıraktıklarını söylüyor.

Öte yandan Halep’teki bir askeri yetkili “48 saatlik mücadeleden sonra direnişçilerin burayı ele geçirdiklerini doğrularken, el-Cerrah’ın çok önemli olmadığını ifade etti ve ekledi: “Çok küçük bir havaalanı ve eğitim amaçlı kullanılıyor. Uçakların çoğu kullanılamaz durumda. ”

Özgür Suriye Ordusundan Albay Abdulkadir Ukaydi ise direnişçilerin büyük bir kazanım elde ettiklerini ve Halep çevresinde daha büyük sürprizlere hazırlık yapıldığını söyledi. 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum