1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Arap düşmanlarına kötü haber: Var olmaya çalıştığınız Twitter'ın en büyük hissedarı da bir Arap!
Arap düşmanlarına kötü haber: Var olmaya çalıştığınız Twitter'ın en büyük hissedarı da bir Arap!

Arap düşmanlarına kötü haber: Var olmaya çalıştığınız Twitter'ın en büyük hissedarı da bir Arap!

Sosyal medya üzerinden ırkçı nefret söylemlerini “ifade özgürlüğü” adı altında rahatça dile getiren kesimlerin paylaşımlarını yaptıkları Twitter platformunun en büyük hissedarlarından biri de Suudi prens Velid bin Talal.

06 Mayıs 2022 Cuma 11:24A+A-

HAKSÖZ HABER

Araplara yönelik nefretlerini rahatça kustukları sosyal medya uygulaması Twitter’ın en büyük hissedarının Suudi prens Velid bin Talal olması ırkçıları nasıl bir hisse boğuyor merak ediliyor!

Türkiye’de sosyal medya üzerinden ırkçı ve nefret söylemleri ile toplumsal huzursuzluk arayışında olan kitlelerin kendilerini anonim hesaplar üzerinden var ettikleri sosyal medya platformu Twitter'ın sahiplerinden biri de Arap. Üstelik Twitter, ifade özgürlüğü kapsamında birçok bol etkileşimli hesabın paylaşımlarına karşı yaptırım uygulamaması ile dikkat çekiyor.

Yabancılara karşı istedikleri hakaretleri eden, “Mavi tik” almak için çaba harcayan, göçmenlere ve Araplara küfürler eden, onları aşağılayan nefret ve şiddet yüklü paylaşımların sahibi ırkçı siyasilerin, Twitter üzerinden sözde görüş adı altında yaptıkları paylaşımlar tepki çekerken, insanlıktan uzak söylemlerinde kendilerini haklı ve güçlü kabul etmeleri dikkat çekiyor.

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk'ın satın alımı ile ilgili yorumlarda bulunan Velid Bin Talal, 1,9 milyar dolar olan hissesini elinde tutacağını da belirterek, "Bu heyecan verici yolculukta size katılmak için sabırsızlanıyorum." diyerek şirketi hakkında umutlu olduğunu ifade etti. Talal'ın bu paylaşımı Twitter'da Araplara karşı atıp tutan, hakaret eden kesimler için nasıl bir anlam barındırıyordur acaba? 

Hayattaki en büyük başarıları olarak “Türklüğü yaşatmak için yaşamak” olan ırkçı saiklerle hareket eden kişi ve grupların Arap Twitter hissedarı hakkında ne düşündükleri merak edilse de ırkçı fikirlerin ötesine geçemeyecekleri yorumları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum