1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. AP’de Gazze Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu
AP’de Gazze Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu

AP’de Gazze Şehitlerimiz İçin Saygı Duruşu

Avrupa Parlamentosu’nda (AP), İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı kanlı saldırıda hayatını kaybeden 9 kardeşimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğu belirtildi.

05 Temmuz 2010 Pazartesi 12:13A+A-

Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AAPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nda, Filistinli temsilcilerin önerileri üzerine, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 9 kardeşimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulduğunu belirtti.

İşgalci İsrailli askerler tarafından barbarca katledilen 9 kardeşimiz için uluslararası bir kurumda ilk defa saygı duruşunda bulunulduğunu vurgulayan Dağı, ayrıca AP'nin saldırıda katledilenler için ilk kez ''şehit'' ifadesini kullanarak İsrail'i kınayan bir deklarasyon yayınladığını kaydetti.

Dağı, İsrailli temsilcinin itirazlarına rağmen AP'nin iki hafta içinde İsrail'i ikinci defa kınadığına işaret ederek, AP'de saldırıyla ilgili uluslararası soruşturma talep eden bir de karar alındığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum