1. HABERLER

  2. HABER

  3. AP Başkanı: "İngiltere Sık Sık Sabrımızı Zorluyor"
AP Başkanı: "İngiltere Sık Sık Sabrımızı Zorluyor"

AP Başkanı: "İngiltere Sık Sık Sabrımızı Zorluyor"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmama karşılığında birlikten talep ettiği reformlara tepki gösterdi

06 Şubat 2016 Cumartesi 06:55A+A-

Schulz, “Birçok meslektaşımız kapalı kapılar ardından ‘Yuvarlanan taşı durdurmayın. İngilizler gitmek istiyorsa, gitmelerine izin verelim.’ diyor.” diye konuştu.

İngiltere’de Londra Ekonomi Okulu’nda konuşan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, İngiltere’nin AB’de kalmasını istediğini belirterek “Yine de itiraf etmeliyim ki İngiltere sık sık sabrımızı ve talepleriyle ilgili iyi niyetimizi zorluyor.” dedi.

İngiltere’nin AB’den birçok talepte bulunduğunu hatırlatan AP Başkanı, “Birçok meslektaşımız kapalı kapılar ardından ‘Yuvarlanan taşı durdurmayın. İngilizler gitmek istiyorsa, gitmelerine izin verelim.’ diyor. Ben bu düşünceye katılmıyorum. İngiltere’nin AB’yi daha güçlü bir yere dönüştürmesine ihtiyacımız olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

AP’nin gerçek sorunlarla ilgili önerileri destekleyeceğini kaydeden Schulz, “Bir arada olmak hem İngiltere’nin hem de AB’nin çıkarına.” dedi.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT