1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Amerika’nın Afganistan’dan kaçarak çekilmesi “medeni” İsmail Saymaz’ı pek üzmüş!
Amerika’nın Afganistan’dan kaçarak çekilmesi “medeni” İsmail Saymaz’ı pek üzmüş!

Amerika’nın Afganistan’dan kaçarak çekilmesi “medeni” İsmail Saymaz’ı pek üzmüş!

İslam dünyasındaki Müslüman gruplara yönelik düşmanlığını saklamakta hiç bir beis görmeyen İsmail Saymaz, şimdi de işgalci Amerika’nın Afganistan’dan bütün işbirlikçi ve hayranlarını da şaşırtarak hızla çekilmesini bir türlü hazmedemiyor.

19 Ağustos 2021 Perşembe 11:48A+A-

HAKSÖZ HABER

ABD’nin Afganistan’da 20 yıl süren işgal, katliam ve tehcir politikasının direniş duvarına çarpıp dumura uğraması ve Taliban’ın ülkede zaferini ilan etmesi Türkiye’deki sözde anti-emperyalist özde militan laik, kökten seküler, ulusalcı sol ve Kemalist cenahı memnun etmedi.

Malum kesim, şimdi Taliban’ı karalamak, şeytanlaştırmak ve IŞİDleştirmek üzere seferberlik ilan etmiş durumda.

İşgal ve katliamı değil direniş ve Taliban’ı bütün kötülüklerin anası olarak tanımlamak üzere seferberlik ilan eden  başında ise gazeteci İsmail Saymaz bulunuyor.

İslam dünyasındaki Müslüman gruplara yönelik bitimsiz öfke ve düşmanlığını saklamakta beis görmeyen Saymaz, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini doğal olarak bir türlü hazmedemiyor.

Her fırsatta Türkiye’de otoriter bir yönetimin olduğunu, gazetecilerin özgürce haber yapamadığını sitayişle dile getiren İsmail Saymaz, yanı başımızda neredeyse bir milyon Suriyeliyi katleden, yaklaşık 7 milyonunun ise göçe zorlayan katil Esed rejimini meşru görmek ve göstermekten çekinmeyen birisi. 

İsmail Saymaz ve içinde bulunduğu Kemalist çevreler, Afganistan’da 20 yıl süren ABD işgaline karşı ya derin bir suskunluğa büründü ya da göstermelik bir kaç reaksiyon gösterdi. Ancak, 20 yıllık direnişten sonra emperyalist ABD’yi ve NATO’yu savaşarak ülkesinden def eden Taliban’a çok sert eleştiriler yapabiliyorlar. Onlara göre, IŞİD’den, El Kaide’den farkı olmayan Taliban’ın zaman geçmeden durdurulması gerekiyor.

Kemalist solculuğun prensi İsmail Saymaz’a göre, ABD’ye karşı savaşmış olmak Taliban’ı medeni dünyanın saygın bir üyesi yapmazmış!

ABD-NATO veya başka bir deyişle medeni dünya Afganistan’dan çekilerek ışıkları söndürmüş meğer!

Medeni dünya yıllardır Afganistan’da kurşunlarla füzelerle can alıp kan dökerken, köyleri şehirleri yakıp yıkarken sesi çıkmayan İsmail Saymaz gibi gazeteciler bugün Taliban’ı kınama yarışın girdiler.

Meseleni özeti; Türkiye’deki laik, seküler, sol ve Kemalist mantalite, ne kadar meşru olursa olsun bir şekilde İslam’ı referans alan parti, grup, cemaat ve yapıları karalamaya ve şeytanlaştırmaya çalışıyor. Taliban ise bunun en son halkası şimdilik.

 

İsmail Saymaz'ın Afganistan'da yaşanan gelişmeler sonrası attığı kimi tweetler,

ismail-saymaz-001.jpg

ismail-saymaz-2.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum