1. HABERLER

  2. HABER

  3. ALS Hastaları Erdoğan'ın Desteğini Bekliyor
ALS Hastaları Erdoğan'ın Desteğini Bekliyor

ALS Hastaları Erdoğan'ın Desteğini Bekliyor

ALS Derneği üyesi Yasin Asma, hastalığın tedavisi için yapılan çalışmalara Türkiye’nin daha çok katkı koyabilmesini sağlamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talep etti.

04 Nisan 2015 Cumartesi 19:46A+A-

Adana’da, 3 yıldır ‘Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS)’ ile mücadele eden ALS Derneği üyesi Yasin Asma, İHA'ya konuştu. Hastalığın tedavisi için yapılan çalışmalara Türkiye’nin daha çok katkı koyabilmesini sağlamak için dernek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme talep etti.

Uzun süren tetkiklerden sonra 3 yıl önce kendisine kas erimesi olarak da bilinen ALS teşhisi konulan reklamcı ve ALS Derneği üyesi Yasin Asma (42), sol ayağındaki güçsüzlükle başlayan hastalığını “Gittikçe yayılıyor ve insan onurunu zedeleyen bir yapısı var” diye nitelendirdi. İç organlarındaki kasların da erimesi nedeniyle konuşma, solunum, beslenme gibi güçlükler yaşadığını ve kısmen sağ eli dışındaki uzuvlarının hareket etmediğini anlatan Asma, “Umarız tüm bunlar geride kalır, dünyadaki çalışmalara Türkiye katkı koyar ve bununla ilgili Sağlık Bakanımızdan, gerek Cumhurbaşkanımızdan gerek Başbakanımızdan 10 bin insanı sevindirecek güzel haberler gelir” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SESİ CILIZ KALIYOR”
Hastalığı hakkında yaptığı araştırmaları anlatan Yasin Asma, tedavisi şu an için mümkün olmayan ALS’nin çözümünde ‘kök hücre’ araştırmalarının umut ışığı olduğunu belirtti. Asma, “Yeni Türkiye’nin bunlarla ilgili adımları atacağını ancak çok gecikmemesini bekliyorum. Her gün yeni bir umutla kalkıyoruz, her gün yeni bir son dakika gelişmesi bekliyoruz. Bu çalışmaların en nihayetinde bir sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Hastalık çok karmaşık. Çok bütçeler ayrılıyor bunlara dünyada. Türkiye’nin bu konuda sesi cılız kalıyor, bu koroya daha güçlü şekilde katılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEVLET FAZLASINI YAPABİLİR”
ALS Derneği olarak, hastalıkla ilgili birçok çalışma yaptıklarını anlatan Asma, seslerini duyuramadıklarından yakındı. Hastalığın tedavisine ilişkin neler yapılabileceği konusunda derin araştırmalar bulunduğunu kaydeden Asma, ehil kişilerin çok daha detaylı çatışmalarla bu hastalığın üzerine gidebileceğini ifade etti. ALS Derneği’nin dünya çapındaki konferanslara bilimsel katkılar sağlayabiliyorsa devletin çok daha fazlasını yapabileceğine vurgu yapan Asma, Yeni Türkiye’nin bu çalışmaları hak ettiğini ve insanların bu beklentisinin karşılanması durumunda ALS hastasının aileleri ve sevenleriyle birlikte mutlu olacağına dikkat çekti.

“YETER Kİ İRADE GÖSTERİLSİN”
Güzel haberler almak ve yarına umutlarla uyanmak istediklerini söyleyen Yasin Asma, şöyle devam etti: “Ondan bir görüşme talep ettiğimiz zaman bizi kırmayacağını düşünüyoruz. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızdan bir randevu talep ediyorum. Biz dosyalarımızla defalarca hastalıkla ilgili ne yapılması gerektiği konusunda dernekçe ulaşmak istediysek de ya ulaştıramadık ya da ulaşmadı ancak en sonunda bunu başarabileceğimize inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda hassas, duygusal olduğunu, insanı önemsediğini, insan odaklı bir siyaset izlediklerini düşünüyorum. Yapılacak şeyleri kendileri çok iyi biliyorlar, yeter ki bir irade gösterilsin.”

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum