1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya’daki Yeni Güvenlik Tasarısı Özgürlükleri mi Hedef Alıyor?
Almanya’daki Yeni Güvenlik Tasarısı Özgürlükleri mi Hedef Alıyor?

Almanya’daki Yeni Güvenlik Tasarısı Özgürlükleri mi Hedef Alıyor?

Almanya, suçla mücadele gerekçesiyle ev ve arabalardaki güvenlik duvarlarının kaldırılmasını istedi. Eleştiri oklarının hedefi hâline gelen yeni yasa tasarısı “özgürlüğe müdahale” olarak görüldü ve “Orwell kâbusu” şeklinde yorumlandı.

03 Aralık 2017 Pazar 16:14A+A-

Almanya’da güvenliği arttırmak ve suçlarla derinlemesine mücadele etmek gerekçesiyle hazırlanan yeni yasa tasarısında, ev ve otomobillerde bulunan güvenlik yazılımlarının zanlıları uyardığı ve bu durumun güvenlik güçlerinin işini zorlaştırdığı belirtilerek üreticilerden devletle paylaşım yapılması talep edildi.

Karar gazetesinde yer alan habere göre, yasa tasarısının oylamadan geçmesi hâlinde alarm, güvenlik ve otomobil üreticileri de güvenlik duvarlarıyla ilgili yazılım protokollerini polis ve istihbarat birimlerine açmakla mükellef olacak.

Soruşturma yapan memurlar böylece zanlıları takip ederken, engel teşkil eden ve zanlıları uyaran yazılımları aşabilecek.

Fakat eleştiri oklarının hedefi olan İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’nin yasa tasarısının, gelişen teknolojiyle araç ve evlerin bilgisayarlar ve cep telefonlarına senkronizasyonu ile elektronik cihazların kontrolünü de kapsayacağı iddia ediliyor.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) İç Politikalar Uzmanı Uli Grötsch “Bireysel özgürlüğe müdahale daha fazla güven anlamına gelmez.” yorumunda bulunurken, Yeşiller Grup Başkan Yardımcısı Konstantin von Notz da‚ “Tasarı Orwell kâbusu gibi. Almanya’daki bütün evler yakında potansiyel böcek işlevi olan araç gereçlerle dolacak.” dedi.

Bakanlık artan eleştirilere cevap olarak dinlemelerin mahkeme kararıyla olacağını ve sadece “ağır kriminal vakalar ve terörizm olaylarında” kullanılacağını söyledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT