1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Almanya, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin sinir gazı Noviçok ile zehirlendiğini açıkladı
Almanya, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin sinir gazı Noviçok ile zehirlendiğini açıkladı

Almanya, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin sinir gazı Noviçok ile zehirlendiğini açıkladı

Almanya, Rusya'da hapse atılmış olan ve daha sonra sağlık sorunları nedeniyle Berlin'e getirilen muhalif lider Alexy Navalny'nin vücudunda Sovyet döneminde kullanılan sinir gazı Noviçok'a rastlandığını açıkladı.

03 Eylül 2020 Perşembe 09:24A+A-

Ülkesinde avukatlık yaparken Rusya'daki yolsuzlukları ifşa eden bir site açan ve buradan siyasete atılan Navalny, birkaç defa gözaltına alındı ve serbest bırakıldı. Son tutukluluğu sırasında 20 Ağustos'ta Sibirya'dan Moskova'ya götürülürken yolda hastalanan ve durumu ağırlaşan Navalny acil olarak Sibirya'ya geri indirildi ve burada Omsk şehrindeki hastaneye yatırıldı.

Avukatı Navalny'nin tedavisi için yurtdışına gidebilmesini talep etti ancak ülkeden çıkışına izin verilmedi. Navalny'nin zehirlendiğini ileri süren avukatı Almanya'da tedavi görmesi için yetkililere çağrılarını yineledi.

Buradaki doktorların 'Durumu istikrara kavuştu, hareket edebilir' onayı ile Berlin'e transfer edilmesine izin verildi. Berlin'de yapılan ilk incelemeler sonucunda geçen hafta sağlık durumunun iyiye gittiği ancak zehirlendiğinin belirlendiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT