1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Alman Dışişleri Bakanı: Almanya Esed'siz Suriye İstiyor
Alman Dışişleri Bakanı: Almanya Esed'siz Suriye İstiyor

Alman Dışişleri Bakanı: Almanya Esed'siz Suriye İstiyor

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'nin NATO'nun çok önemli bir ortağı olduğunu ve öyle de kalması gerektiğini söyledi. Steinmeier, Suriye'nin geleceğinde Esed'in yerinin olmadığın söyledi.

09 Ağustos 2016 Salı 12:50A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, bir gazeteye yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın iyi bir gelişme olduğunu ifade ederek ''Ancak bu ilişkinin, Rusya'nın Türkiye'ye alternatif bir güvenlik ortaklığı sunacak kadar sıkı olacağına inanmıyorum. Türkiye çok önemli bir NATO ortağıdır ve öyle de kalmalıdır'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN VİZE SERBESTİSİ

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye vize serbestisi uygulayıp uygulamayacağına ilişkin Steinmeier, ''Vize serbestisi ancak koşulların yerine gelmesiyle mümkün olur. Şu anda bu söz konusu değil'' değerlendirmesinde bulundu.

SURİYE'DEKİ İÇ SAVAŞ

Suriye'deki trajediye de değinen Steinmeier, siyasi olarak Suriye'de güçsüz olmadıklarını ancak çatışmaları da durduramadıklarını belirterek çatışmaların 5 yıldır devam ettiğini vurguladı.

Suriye'de yaşananları trajedi olarak nitelendiren Steinmeier, Halep'ten gelen fotoğraflarda zulmün hangi noktada olduğunun görüldüğünü ifade ederek bazı aktörlerin çatışmaları sonlandırmakla ilgilenmediği suçlamasında bulundu.

Steinmeier, Esed'in sonunda bu işin galibi mi olacağı sorusuna, ''Bunun imkansız olduğunu düşünüyorum. Geçiş döneminde Esed'in partisinin bir rolü olacaktır. Ancak Suriye'nin siyasi geleceği Esed'siz olmalıdır ve öyle olacaktır'' cevabını verdi.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum