1. YAZARLAR

  2. Nuh Gönültaş

  3. Allah rızası için tutuklu komutanlarımıza ve eşlerine yardım...
Nuh Gönültaş

Nuh Gönültaş

Yazarın Tüm Yazıları >

Allah rızası için tutuklu komutanlarımıza ve eşlerine yardım...

17 Eylül 2011 Cumartesi 23:44A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde hükümete komplo, darbe, andıç, Poyrazköy, komutanlara suikast vb. davalardan tutuklu bulunan subaylara yardım için para toplanmaya devam ediliyor!

Genelkurmay eski Başkanı Işık Koşaner internete sızan konuşmasında bu konuyu dile getirmiş, tutuklu bulunan subay ve generallere avukat parası için personelden para toplandığını ve bu konuda bir fon oluşturduklarını itiraf etmişti.

Şu kesin, bu uygulamanın yasal bir tarafı yok!

Yardım toplamanın usulleri var, yasal mevzuatı var. Herkes istediği şekilde yetkisini ve etkisini kullanarak yardım toplayamaz.

Değil yardım toplamak yardım yapmanın bile kuralları var. Hatırlıyorum da mesela 1999 Marmara depreminde depremzedelere yardım etmek isteyen kimi kişi ve kurumların yardımları, millet tarikatlara sempati duymasın diye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından engellenmişti.

TSK'da personelden tutuklu subay ve generaller için avukat parası adı altında para toplamak yasal değil.

Yasal olup olmamasını geçelim, olayı arkadaşlara yardım etme düşüncesinden hareketle insani bir çaba olarak görelim. Bu sefer de şöyle sorunlar çıkıyor:

Komutanlar astlarından cezaevlerindeki subay ve generallere yardım için para vermelerini istiyor. Bu bazen üst tarafından belirlenen bir rakam oluyor, bazen de "gönlünüzden ne koparsa" biçiminde oluyor.

Peki vermek istemeyenlerin durumu ne olacak?

Vermek istemiyorum yani, darbeci zihniyete yardım etmek istemiyorum, ne olacak?

Az veya çok, veren verir diyelim. Ama vermek istemeyenler yardım yapmadıklarında komutanları ile yüz yüze geliyorlar.


Aldığım haberler artık sadece avukat parası değil, cezaevindeki subay ve generallerin eşleri için de para toplandığı yolunda. Daha doğrusu para toplayanların gerekçeleri arasında bu seçenek de var! "Tutuklu subay ve generallerin eşleri zor durumda" denilerek...

Şimdi...

Arkadaşlar, dostlar kendi aralarında bir yardım organizasyonu düzenleyip muhtaç olana bu yardımı bir şekilde ulaştırabilirler. Bunda sorun yok.

Ama siz bir kurumda, TSK gibi ast üst ilişkisinin önemli olduğu bir kurumda herkesi bu yardım organizasyonuna katılmaya zorlarsanız işte o zaman sorun çıkar.

Bu aynı zamanda TSK'nın kurumsal kimliğine de zarar verir.

Ayrıca TSK'yı, darbe, andıç, hükümeti devirme, komutanlara suikast, Poyrazköy vb. davalarda tutuklu bulunanların arkasındaymış gibi gerçek olmayan bir pozisyona düşürülebilir!

Haksız mıyım komutanım, ne dersiniz?

BUGÜN

YAZIYA YORUM KAT