1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Allah Resulü (sav) nasıl bir peygamberdi?
Allah Resulü (sav) nasıl bir peygamberdi?

Allah Resulü (sav) nasıl bir peygamberdi?

Paul Williams, Allah Resulü’nün (sav) peygamberliği hakkında kendisini çok etkileyen bir samimiyet delilini aktarıyor.

20 Mart 2024 Çarşamba 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiliz mühtedi Paul Williams ömrünün uzun yıllarını Hıristiyan olarak geçirdi. İlerleyen zamanda İslamofobik saplantılara dahi sahip olduğunu söyleyen Williams, İngiltere’de yaşadığı bölgedeki artan Müslüman nüfus sebebiyle bir gün camiye gidip Kur’an ve İslam hakkında daha fazla bilgi almak istediğini söyledi. Bu olaydan yaklaşık iki sene sonra Müslüman olan Paul Williams bugünlerde teoloji üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

Williams’ın Müslüman olduktan sonra irtibatı sadece Kur’an ile sınırlı kalmadı. Hadis külliyatını da inceleyen Williams, Allah Resulü’nün (sav) peygamberlik örneği üzerine de çalışıyor. Samimiyet delili olarak ifade edilen kanıt biçimine örnek sunan Williams, Hz. Muhammed’in oğlu İbrahim’in ölümünden sonra yaşanan güneş tutulmasının Tanrısal iradenin hükmüyle gerçekleştiği yönündeki algının Allah Resulü tarafından nasıl reddedildiğini aktarıyor.

Paul Williams bir yalancının bu fırsatı hiçbir şekilde kaçırmayacağını aktarırken  Allah Resulü’nün cevabındaki hakkaniyet ve mantık ölçüsüne dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum