1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Alçaklar Gemide Mangal Yapmışlar!
Alçaklar Gemide Mangal Yapmışlar!

Alçaklar Gemide Mangal Yapmışlar!

Vahşi bir saldırıyla Mavi Marmara’da 9 yardım gönüllüsünü şehit eden terörist İsrail askerleri, sonrasında ise şehitlerin kanları üstünde mangal yapmışlar.

12 Ağustos 2010 Perşembe 12:26A+A-

Vahşi bir saldırıyla Mavi Marmara'da 9 yardım gönüllüsünü şehit eden terörist İsrail askerleri, sonrasında ise şehitlerin kanları üstünde mangal yapmışlar. İnsanın kanını donduran bu gerçek, Mazlum-Der heyetinin gemide yaptığı inceleme esnasında ortaya çıktı. Mazlum-Der heyeti gemide Cumhuriyet Savcısı ve Ankara'dan gelen Kriminal Heyetle birlikte incelemelerde bulundular.

Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülden Sönmez, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Selçuk Kar, Av. Yasin Dıvrak ve Hukuk Komitesi Üyesi Av. Buhari Çetinkaya'dan oluşan heyet, Mavi Marmara gemisindeki gözlemlerini kamuoyuyla paylaştılar.

Vakit'e konuşan Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülden Sönmez, olayın üstünden 2 ay geçmesine ve üst güvertenin açık bir alan olmasına rağmen, dökülen onca kan sebebiyle gemide hâlâ kan kokusunun hissedildiğini söyledi. Sönmez; "Furkan'ın, Necdet'in, Ali Haydar Bengi'nin şehit olduğu yer üst güverte ve burası açık. 2 ay geçti aradan; fakat geminin bu bölümüne geldiğimizde hâlâ o kan kokusunu hissettik. Kan kokusu duruyor. Kurşun izleri her yerde. Bülent abinin olduğu fotoğrafları ve küçük Filistinli kızların olduğu fotoları kazımışlar. Yerleri temizlemişler; ancak duvarlarda kanlar duruyor" diye konuştu. Sönmez, gemiye çıktığı zaman 2 ay önce yaşanan o olayların bir film şeridi gibi gözünden geçtiğini belirterek; "En fazla hissettiğim şey, bu işten sorumlu olan kim varsa cezalandırmalıyız" dedi.

"Bulduğum Kur'an'ın sahibini arıyorum"

Av. Selçuk Kar ise gemide patlamamış çok sayıda mermi bulunduğuna dikkat çekerek şunları anlattı: "Gemi tam bir savaş alanıydı. Kırılmamış, bozulmamış hiçbir teknik alet kalmamış. Yerlerde şarjörler ve tom tom mermi çekirdekleri bulduk. Makine dairesinde henüz inceleme yapılmadı. Orası ne durumda bilmiyoruz. Ancak, Kaptan Köşkü'nde saldırı sonrasında, yani gemi teslim alındıktan sonra tahribat yapıldığı çok açık. 10 mm. camla kaplı radar cihazı balyoz gibi bir cisimle parçalanmış, tüm kablolar kesilmiş."
Gemideki saldırı sırasında yere düşmüş ve ayaklar altında kalmış bir Kur'an-ı Kerim bulduğunu ve sahibini aradığını söyleyen Av. Selçuk Kar, kendisini bunun gibi en çok etkileyen olaylardan birisinin, gemide Filistinli çocukların fotoğrafının yer aldığı bir afişin İsrailliler tarafından karalandıktan sonra, yanlarına çirkin resimler çizilmesi olduğunu vurguladı.

Mangal partisi vermişler

Gemide şahit olunan bir başka çarpıcı durum ise İsrail askerlerinin saldırı sonrasında gemide mangal partisi vermesi. Av. Selçuk Kar, 9 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca insanın yaralandığı bir mekânda İsrail askerlerinin mangal partisi vermesinin, askerlerin psikolojik durumunu açıklar mahiyette olduğunu sözlerine ekledi.

Siyonist vahşetin izleri hâlâ gemide

İsrail'in, 31 Mayıs'ta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve daha sonra İskenderun Limanı'na çekilen 3 Türk gemisinde, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan incelemelerin tamamlanmasının ardından Mavi Marmara'daki baskının izleri kamera görüntülerine yansıdı.

Çelik kasanın kesildiği, radar ekranı ve cihazı ile bazı göstergelerinin kırıldığı görülen gemide, kimi kapılarda zorlanarak açılma izleri, kiminde de kurşun delikleri ve izleri dikkat çekti. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, inceleme heyetindeki birimlerin sunduğu delillere ilişkin rapor ve ilgili dokümanları 15 gün içinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi bekleniyor.

KURŞUN DELİKLERİ BOYA VE MACUNLA KAPATILMAK İSTENMİŞ

Öte yandan, İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanvekili Hüseyin Oruç, Mavi Marmara baskınında, gemiye 200'den fazla mermi isabet ettiğinin belirlendiğini bildirdi.
Oruç, yaptığı açıklamada, üç geminin İskenderun Limanı'na getirilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine kriminal inceleme başlatılan "Mavi Marmara"da, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığında 3 savcı ile 19 kişilik olay yeri inceleme ekibince yapılan araştırmanın ön bulgularının çarpıcı gerçekleri ortaya koyduğunu söyledi.
Rapora göre, gemiye isabet eden mermi sayısının 200'ün üzerinde olduğunu, bunun yarıdan fazlasının, baskının yaşandığı üst güvertede bulunduğunu belirten Oruç, "Gemiye isabet eden mermi çekirdeklerinin çoğu boya veya macunla kapatılmaya çalışılmış" dedi.

Geminin üst güvertesiyle diğer bölümlerinde bulunan ve savcılığın "suç delili" olarak el koyduğunu belirttiği dolu mermi ve kovan sayısının 150'den fazla olduğunu belirten Oruç, "İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın el koyduğu bütün deliller ise 500'ün üstünde; fakat tüm bunların raporları henüz hazırlanmadı, raporlar çıkınca tam sayılar belli olacak" diye konuştu.

(Vakit)

HABERE YORUM KAT