1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Akıncılar Derneğinden Özgür-Der’e Destek
Akıncılar Derneğinden Özgür-Der’e Destek

Akıncılar Derneğinden Özgür-Der’e Destek

Akıncılar Derneği Genel Merkezi Özgür-Der Van Şubesine yapılan saldırıyı kınadı.

09 Ağustos 2013 Cuma 14:28A+A-

Akıncılar Derneği tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni:

ÖZGÜR-DER'E SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

Allah'ın adıyla…

Bilindiği gibi son zamanlarda Rojava'dan PYD/PKK ile Esad muhalifi devrimci gruplar arasında yaşanan yoğun çatışma haberleri gelmektedir. PKK/PYD, çatışmalar esnasında savaşmayan Kürtlere, kadın ve çocuklara yönelik katliam yapıldığı yönünde iddialarda bulunuyor. PKK/PYD'nin Nusret Cephesi'ne karşı başlattığı ''Rojava'da katliam var'' kampanyasında katliama delil olarak bir video servis edilmiş; ancak çok geçmeden söz konusu görüntülerin 3.5 ay öncesine ait olduğu ve Nusret Cephesi ile ilgisi olmadığı ortaya çıkmıştı. Delil olarak sonradan ortaya çıkarılan iki videonun da Rojava ile ve Nusret Cephesi ile ilgili olmadığı anlaşıldı.

PYD/PKK'nin mevzi kaybetmek korkusuyla dezenformasyon yayarak Nusra'ya karşı kamuoyu oluşturmaya çalıştığı anlamak zor değil.

Bu yalan haberlerle ilgili olarak açıklama yapan, Esed muhaliflerini destekleyen ve Suriye'ye insani yardım faaliyetlerinde bulunan Özgür-Der Kürt nasyonal-sosyalist basını tarafından hedef gösterilmiş ve sosyal medyada Özgür-Der'e yönelik saldırı çağrıları açıkça yapılmıştır.

Bu kışkırtmalar neticesinde Özgür-Der Van Şubesi, adeta şiddeti kutsayan, içinde öğrencilerin bulunduğu yurtlara, belediye otobüslerine, camilere molotof atmaktan çekinmeyen kendini bilmezlerin silahlı-molotoflu saldırısına maruz kalmıştır.

İslâm savaş hukukunun dışına çıkan hangi grup olursa olsun tepki gösterilmelidir; fakat yalan haberlere kanılması da beklenmemelidir. “ Rojava'da katliam var iddiaları için delil var mı?” diye soranları bile neredeyse Kürt düşmanı ilan etmek akıl ve insafa sığmayacağı gibi Özgür-Der gibi Kürt meselesi konusundaki hassasiyeti bilinen dernekleri Kürt katliamı varmış ve destekliyormuş gösterip suçlayarak hedef göstermek, laik PYD/PKK'nin Rojava'da hakimiyet kaybetme korkusunu da gözler önüne sermektedir.

Akıncılar olarak hedef gösteren ulusalcı Kürt basınını ve yapılan saldırıyı lanetlerken, Özgür-Der’li kardeşlerimize geçmiş olsun diyoruz.

AKINCILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT