1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akıl Hastası Genci IŞİD’çi Diye Linçe Kalkışan Ruh Hastaları!
Akıl Hastası Genci IŞİD’çi Diye Linçe Kalkışan Ruh Hastaları!

Akıl Hastası Genci IŞİD’çi Diye Linçe Kalkışan Ruh Hastaları!

Akıl hastası genci IŞİDçi diye linç etmeye kalkışan ruh hastaları... Silopi’de yaşanan linç girişimi hadisesi ırkçı saldırganlığın bölgesel olmadığını ortaya koyuyor!

13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:10A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye'nin Batı illerinde ve Karadeniz'de zaman zaman yaşanan linç girişimi hadisesinin bir benzeri Silopi'de yaşandı. Ne ilginçtir ki, Rize, Trabzon, Sakarya vb. illerde “PKK'cı”, “komünist” diye yaftalanan kişilere karşı harekete geçirilen linççi güruhun bir benzeri bu kez “IŞİD’çi” iddiası yöneltilen bir gence yönelik olarak sahnedeydi.

Üstelik de bu kez saldırıya uğrayan kişi bir eyleminden, açtığı stanttan, attığı slogandan ötürü değil sadece dış görünüşünden, saçının ve sakalının uzun oluşundan ötürü hedef seçilmişti. Ve söz konusu kişinin akıl hastası olduğuna dair bilgiler ise durumu çok daha vahim kılmaktaydı.

Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde meydana gelen ve henüz ismi öğrenilemeyen uzun saçlı ve sakallı bir kişiyi linç etme girişimi jandarmanın müdahalesi sonucu önlenirken, gözaltına alınan kişinin kendilerine teslim edilmesini isteyen grup, Silopi İlçe Jandarma Komutanlığını taşladı.

Duyarlı Vatandaşlar Tepki Koymuşmuş!

Daha sonra grup, Silopi Jandarma Komutanlığı önünde toplanarak, talebini sürdürdü. Bunun üzerine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Belediye Başkanı Seyfettin Aydemir Silopi Jandarma Komutanlığına gelerek, bir süre yetkililerle görüştü.

Milletvekili Sarıyıldız çıkışta yaptığı açıklamada, “IŞİD üyelerine benzeyen kişi”nin vatandaşlar tarafından fark edildiğini ve ardından konuya “duyarlı vatandaşlar”ın tepkisini ortaya koyduğunu belirterek, "Şırnak Valiliği ile bağlantı halindeyiz. Savcılık olayı yakından takip edecek" dedi.

Sarıyıldız ve Başkan Aydemir'in grubu sakinleştirme çabalarına rağmen grup, Silopi Jandarma Komutanlığına taşla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı su kullanarak müdahalede bulunarak grup dağıtıldı. İlçe merkezinin çeşitli yerlerinde olaylar yer yer sürüyor.

Öte yandan, jandarmada sorgusu süren şahsın, Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olduğu ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum