1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti'nin Bayraklı Reklamı Yasaklandı
AK Parti'nin Bayraklı Reklamı Yasaklandı

AK Parti'nin Bayraklı Reklamı Yasaklandı

YSK, AK Parti'nin, Türk bayrağının yer aldığı reklam filminin durdurulmasına karar verdi.

19 Mart 2014 Çarşamba 18:30A+A-

30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere az bir zaman kala yayınlanan Ak Parti'nin yeni reklamı yasaklandı. YSK, bu kararı CHP ve MHP'nin başvurusu üzerine aldı.

Gelen başvuruyu değerlendirmek üzere toplanan YSK, Ak Parti'nin bayraklı reklamının yayının durdurulmasına Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nda Türk bayrağının propaganda için kullanımını yasaklayan maddesine istinaden oy birliği ile karar verdi. Kararın uygulanması için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazı yazılacağı açıklandı.

Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanunu'nun 58'inci maddesinde Türk bayrağının propaganda için kullanımı yasaklanıyor. İlgili kanun maddesinde, “Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk bayrağı, dini ibareler, bulundurulması yasaktır” deniliyor.

ERDOĞAN'DAN İLK TEPKİ

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın Tekirdağ'daki miting sonrası YSK'nın aldığı kararı hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "Biz de onu yasaklarız. Yasağa yasak getiririz. Değişik formüller bulunur" açıklaması yaptı.

İşte o reklam:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum