1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Partili kadınlar her şeye rağmen Anıtkabir ziyaretini aksatmıyor!
AK Partili kadınlar her şeye rağmen Anıtkabir ziyaretini aksatmıyor!

AK Partili kadınlar her şeye rağmen Anıtkabir ziyaretini aksatmıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile beraberindeki AK Partili kadın milletvekilleri ve kadın kolları üyeleri, “kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 86. yıldönümü” dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

08 Aralık 2020 Salı 12:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile beraberindeki AK Partili kadınlar, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğine inandıkları “Ata”larının huzuruna çıktılar.

Böylece, son yıllarda AK Parti kadın milletvekillerinin başörtülü hemcinsleriyle adeta bir gelenek haline getirdikleri Anıtkabir ziyaretleri bu yıl da aksamamış oldu!

Bu ziyaret öncesi AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla sarf ettiği ifadeleri ve bu ifadeler karşısında laik ve Kemalist cenahın gösterdiği tepkileri hatırlamakta fayda var.

Özlem Zengin, açıklamasında, “5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Bakar mısınız? Siz 2035’den bahsettiniz. 35 neresi? 2015 neresi? Siz 80 yıl gasp ettiğiniz kadınların hakkıyla alakalı neredesiniz? Bunun içerisinde sadece seçme seçilme meselesi değil. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bunun da öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır." ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalardan sonra laik ve Kemalist medya kuruluşları, Zengin’in sözlerini çarpıtarak kendisini hedef göstermişti.

AK Partili kadınların böyle bir konjonktürde bile Anıtkabir’e giderek Atatürk’e minnet duyması hayret edici bir durum doğrusu!

Kadınlar, kâğıt üstünde seçme ve seçilme hakkını 1934 yılında elde etmiş olabilir. Ancak, pratikte bu hiç böyle olmadı. Nitekim başörtülü kadınlar 2013’te meclise girmelerine rağmen bu hakkı 2015’te elde etmişti.

AK Partili kadınlar, hemcinsleri için 86 yıl önce verilen bu hakkı kazanım olarak görebilir ancak, başörtülü kadınlar seçilme hakkını yaklaşık 80 yıl sonra elde ettiler.

Tüm bu gerçekler göz önüne alındığında, kahiri ekseriyeti başörtülü AK Partili kadınlardan müteşekkil gurubun her şeye rağmen Anıtkabir ziyaretini aksatmaması açık bir zihinsel ve ilkesel sapmaya işaret ediyor.

akparti-kadin-anitkabir1.jpgakparti-kadin-anitkabir2.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

14 Yorum