1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti'de Kongre Günü
AK Parti'de Kongre Günü

AK Parti'de Kongre Günü

Türkiye'yi yaklaşık 14 yıldır yöneten AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi yapılıyor. Tek aday Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım.

22 Mayıs 2016 Pazar 11:35A+A-

Türkiye'yi 14 yıldır yöneten ve bugüne kadar bir olağanüstü, 5 olağan büyük kongre yapan AK Parti'de, 2. Olağanüstü Büyük Kongre Arena Spor Salonu'nda toplanıyor. Kongrenin yapıldığı Arena Spor Salonu'nu sabahın erken saatlerinden itibaren doldu. Sadece genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçim bölgesi İzmir'den 100 ün üzerinde otobüs ile partililer Ankara'ya geldi. Aynı zamanda Yıldırım'ın memleketi Erzincan'dan da çok sayıda otobüs kaldırıldı.

Kongre için hem salonda hem de salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Salona 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" ve "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar asıldı.

Üzerinde Binali Yıldırım'ın fotoğraflarının yer aldığı afişler ön planda. Bunlardan bazılarında, "Can Türkiye'ye heyecan geldi", "Hatay yolların ustasıyla", "Kutlu yürüyüşümüze Binali Yıldırım ile devam", "Türkiye'nin meydanları rengarenktir yolları. Bizler dava erleriyiz haykırırız sevdamızı" yazılı.

Tek aday olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım da kısa bir süre önce kongre salonuna geldi.

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte partilileri selamladı.

Yurt dışından misafir davet edilmedi

Kongreye yaklaşık 50 bin teşkilât üyesi katılıyor.

Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi.

Zaman darlığı gerekçesiyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

Yıldırım 3. genel başkan olacak

Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha sonra da seçimlere geçilecek.

Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sıralarında tamamlanması planlanıyor.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilât tarafından tek aday gösterilen Bakanı Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığı'nı sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT