1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İftiralar karşısında Süleyman Soylu’nun yanındayız
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İftiralar karşısında Süleyman Soylu’nun yanındayız

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İftiralar karşısında Süleyman Soylu’nun yanındayız

Peker'in iddiaları ile ilgili konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "AK Parti MYK'sı İçişleri Bakanımız Soylu ve eski Başbakanımız Binali Yıldırım'la iddiaları güçlü bir şekilde reddetmektedir. İftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

27 Mayıs 2021 Perşembe 12:02A+A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik'in konuşmasında en dikkat çekici nokta ise son günlerde YouTube üzerinden bölümler halinde videolar yayınlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddiaları oldu.

Ömer Çelik, AK Parti MYK'sının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Başbakan Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları reddettiğinin altını çizerek, "İllegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız hakkındaki iddiaları dile getiriliyor. İftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İllegal mafyatik kişinin İçişleri Bakanımız hakkındaki iddiaları dile getiriliyor. AK Parti MYK'mız İçişleri Bakanımız ve Binali Yıldırım hakkındaki iddiaları reddetmektedir.İllegal mafyatik adamların siyasette referans olarak kabul edilmesinin yanlış olduğunu söyledim. Siyasetin doğasında olmaması gereken bir şey yaptılar ve illegal alanda yöneltilen iddiaları malzeme olarak kullanmak gibisinden tarihi bir hata yaptılar.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİNİN SÖZLERİNİ ESAS ALMAK VAHİM

Temel meselelerden biri şudur. Siyasete dışardan saldırı olur. Önemli olan Türk siyasetinin içindeki herkesin saldırıya karşı saldırı gayrimeşru alandan geldiği için kategorik olarak reddetmesi gerekir. Siyasi demeç verirken zaten bir suç örgütü liderinin sözlerini esas almak vahim durum ortaya çıkarmaktadır.

Arkadaşlarımızın kendileri, bu çirkinliklere muhatap olmuş arkadaşlarımız yargıya başvuruyor zaten. İçişleri bakanımız, eski başbakanımız hedef alınıyor.

Bu kurguların, oyunların her zaman farkındayız. Devletin hedef alındığını, bunlarla ne yapılmak istendiğini net olarak görüyoruz. Siyasetin meşru alanının korunmasını gerektiğini ifade ediyoruz. Siyasi muhalefet yapmanın usulü temelden yanlış bir yere konumlandırılmıştır.

İFTİRALARIN KARŞISINDA, ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Suç örgütlerinin söylediklerini siyasetin meşru alanı haline getirirseniz yarın öbür gün de başka bir suç örgütü mensubunun sizinle ilgili benzer iddialar getirmesi halinde bunların da meşru olduğunu kabul etmiş olursunuz. Her suç örgütü mensubu çıksa bugün bu iftiraları başka bir siyasi parti ile ilgili yapsa yarın kendileri için söylenecek sözleri de doğru kabul etmiş olurlar. AK Parti MYK'sı bütün bu iftiraların karşısında, arkadaşlarımızın yanındadır. Diyorlar ki söylenenlerin açığa çıkması için ne yapacağız. Zaten arkadaşlarımızın kendileri yargı mensuplarına başvuruyor.

SORU-CEVAPLAR

(Sedat Peker mitingleri) Gündemde konuşulan suç örgütü liderinin mitingler yaptığı, AK Parti'nin ses çıkarmadığı ifade ediliyor. Bu yanlıştır. Biz benim ilk AK Parti'deki ilk sözcülüğüm 2015'te Genel Başkan Yardımcısıyken 12 Ekim'de bana bir soru sordunuz. Ben o zaman mitinglerle ilgili yaklaşımımızı ifade ettim. O zaman ''Genel bir prensibimiz vardır. Herkes duysun. Kim olursa olsun bunu kişiler. Başına AK diyerek kendilerine ocak diyen organizasyonlar. Bunlarla AK Parti'nin ilgisi yoktur, bizi bağlayan konular değildir. Biz kategorik olarak reddediyoruz. Bizim onayımız olmadan sembollerimizi kullanıyorlar. Bunlarla herhangi bir şekilde aramızda bağ gösterilmesini doğru bulmayız. Kan akmasını özendiren her türlü ifadeyi reddeden bir partiyiz. Bazı yerlerde görüyoruz şu ocak, şu kişi diyerek kendilerine sıfatlar yapıştıranlar var. Bunlarla partimizin bir bağı olamaz'' demişim. 7 sene önce sorulmuş, bu cevabı vermişim.

Herhangi bir şekilde suç örgütü mensubunun partimizle ilişkilendirilmesi reddettiğimiz bir husustur. İçişleri Bakanımız ve Genel Başkanvekilimizle ilgili ortaya konulan bu hezeyanları reddediyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum