1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. AK Parti İstanbul İl Başkanı: İstanbul'u Biz Kazandık
AK Parti İstanbul İl Başkanı: İstanbul'u Biz Kazandık

AK Parti İstanbul İl Başkanı: İstanbul'u Biz Kazandık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde düğüm çözülmedi. Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak 3 bin 870 oy ile İstanbul'u kazandıklarını açıkladı.

01 Nisan 2019 Pazartesi 06:13A+A-

Türkiye'nin nefesini tutarak takip ettiği İstanbul seçimlerinde kriz henüz aşılabilmiş değil. Ekrem İmamoğlu 9 kez üst üste açıklama yaparak seçimi kendisinin kazandığını ilan etti. Aradaki farkın 27 bin civarında olduğunu kaydeden İmamoğlu, Anadolu Ajansı ve YSK'dan sonuçların girilmesini istedi.

İmamoğlu'nun bu açıklamalarının ardından kameraların karşısına geçen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, tüm sonuçların sisteme girildiğini ifade ederek, "3870 oy ile kazandık. Herkese hayırlı olsun" dedi.

Şenocak'ın verdiği rakamlar yüzde 2'si açıklanmayan oranlardaki farkla birbirini tutuyor. Ancak yüzde 2'lik giriş hala yapılmadı.

Şenocak, İstanbul'daki geçersiz oy sayısına vurgu yaparak, "300 bin civarında geçersiz oy var. Bu oylar genelde bizim önde olduğumuz bölgelerden" dedi.

İstanbul'da 2014 Yerel Seçimleri'nde toplam 8 milyon 922 bin 970 oy kullanılmıştı. Bu oylardan 8 milyon 500 bin 303'ü geçerli sayılmıştı. 422 bin 667 oy ise geçersiz sayılmıştı. Bugünkü seçimlerde ise bu oran geçtiğimiz seçimlere göre çok daha düşük kaldı. (Karar)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum