1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ahlaksız Bir İktidar Biçimi!
Ahlaksız Bir İktidar Biçimi!

Ahlaksız Bir İktidar Biçimi!

Bu toprakların gayrimeşru iki kardeşi Kemalizm ve Apoizm ellerinde olan iktidarlarını kaybetmemek için çırpınmaktadırlar. İkisi de “halka rağmen halk için” varoldukları sloganı ile insanımız adına en doğru kararları vermekte olduklarını iddia etmekteler.

17 Mart 2016 Perşembe 20:10A+A-

Sinan Ön’ün yorumu:

Acılarla yoğrulmuş bir coğrafyanın mensupları olarak daha ne kadar katliam haberi ile irkileceğiz, uykularımız kaçacak, yüreğimiz daralacak kestirmek güç! Kara bir günün sabahında hangi ocaklara ateş düştüğünü, kimlerin yalnız ya da bir eksik güne başladığını bilerek nasıl yola koyulacağız? Daha ne kadar yitip giden hayatların kısa hikayelerini izleyeceğiz medyadan?

Ankara’daki patlama ilk değildi son da olmayacak gibi duruyor. Nasıl son olsun; “katile öldür, kamu güvenliğine akıllı ol” diyen “aydınlarımız” ve hangi şartta ve bedelde olursa olsun iktidar tutkularını dizginleyemeyen “siyasetçilerimiz” varken!

İktidarı salt siyasal iktidarın yürütme organı olarak görüp kendilerine muhalefet vasfını yükleyenlerin bu yaklaşım üzerinden, iktidar kavramının tüm problemli anlamlarını boca ederek, kendi iktidarlarına tabi kitlelere zulümlerini nasıl gizlediklerini hep beraber takip ediyoruz. Bu ahlaksız iktidar şeklini irdelemeye çalışacağız, dilimiz döndüğünce...

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , ,