1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan'da kaçırılan Timothy Weeks nasıl Müslüman oldu?
Afganistan'da kaçırılan Timothy Weeks nasıl Müslüman oldu?

Afganistan'da kaçırılan Timothy Weeks nasıl Müslüman oldu?

Kabil’de akademisyen olan Weeks’in hikayesi bazı kesimlerdeki önyargıları aşmak için faydalı olabilir.

22 Ağustos 2021 Pazar 14:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Kabil Amerikan Üniversitesi’nin dışında 7 Ağustos 2016’da kaçırılan Timothy Weeks yaklaşık 3.5 sene Taliban’ın elinde esir olarak tutuldu.

Şu sıralar Türkiye medyası tarafından “öcüleştirilmeye” çalışılan Taliban, topraklarını işgal için gelen Batılıların elindeki tutsaklarla takas yapmak için bu yöntemi kullanıyordu. Avusturalya vatandaşı olan Weeks uzun süren müzakerelerin sonucunda serbest bırakıldı. Ancak Weeks serbest kaldıktan sonra bambaşka bir insana dönüşmüştü.

Yaşadığı değişim en son Müslüman olmasıyla zirve yapan Weeks, Taliban tarafından hiçbir şekilde kötü muamele görmediğini ifade etti. Kendisine karşı olan muameleyi merhametli ve sevgi dolu olarak ifade eden Weeks, Taliban’ın önemli vaizlerinden Enes Hakkani’ye karşılık olarak serbest bırakıldı.

Timothy Weeks serbest kaldıktan sonra ise Afganistan’da Taliban’ın attığı adımlar hakkında olumlu mesajlar verdi. Geçtiğimiz hafta devrilen Kabil hükümetinin elindeki tutsaklara iyi davranması gerektiğini söyleyen Weeks “Esirlere nasıl muamele edileceğini Taliban'dan öğrenin” demişti.  Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda ise ümmetin bayramını mübarek ederken mücahidlere yönelik “Cihadınız mübarek olsun!” açıklamasını yapmıştı.

Weeks’e karşılık Hakkani’yi serbest bırakan Batılıların beklemedikleri bir şey yaşanmıştı. 2018’de Katar’da başlayan barış görüşmelerinde Weeks, Taliban mensuplarını ziyaret etmek için Katar’a geldi. Kendisini ise havaalanında “pazarlık” sonucu serbest kalan Hakkani karşıladı.

72118c2496f55d6d58908f46b23da58e-1.jpg

Weeks ve Hakkani Katar'da...

Tabiri caizse Taliban bir esiri serbest bırakarak 2 kişiyi kurtarmış oldu. Weeks’in Müslüman olmasını sağlayan ise Taliban’ın elinde esirken gördüğü insani muameleydi. Hani şu medyamız tarafın nefret objesine dönüştürülmeye çalışılan Taliban! Kadınları döven, sakallı, silahlı ve şalvarlı radikaller!

Önyargıları tarafından zekası köreltilen insanlar ne söylerlerse söylesinler Afganistan’da yaşanan süreç insanlığın hayrınadır. Weeks’in yaşadıkları sadece bir örnek. Daha önce Yvonne Ridley de Taliban’ın elinde esir olduktan sonra Müslüman olarak gerçek anlamda kölelikten kurtulmuştu.

Örnekleri çoğaltmak mümkün olabilir. Mümkün olmayan şey ise kimisi ırkçı kimisi İslam düşmanı nefret söylemleriyle oluşturulmaya çalışılan ve dezenformasyondan beslenen algının yok edilmesi olacaktır. BBC ve CNN tarafından ortaya atılan yalanların alıcısı çok. Hakikatlerin peşindeki insan sayısı ise oldukça az! Başta Timothy Weeks olmak üzere hakikati arayanlara selam olsun!

Weeks'in serbest kaldıktan sonra yaptığı açıklamalar... (Mepa News)

HABERE YORUM KAT

6 Yorum