1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Adalet 85 Yaşındaki Sivas Davası Mağduru Ahmet Dedeye de Uğrar mı?
Adalet 85 Yaşındaki Sivas Davası Mağduru Ahmet Dedeye de Uğrar mı?

Adalet 85 Yaşındaki Sivas Davası Mağduru Ahmet Dedeye de Uğrar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan üç hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi. Hükümlüler arasında maalesef 85 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç yok.

07 Kasım 2019 Perşembe 16:35A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli hastalığı bulunan üç hükümlünün kalan cezalarının kaldırılmasına karar verdi.

Cezası kaldırılanlardan biri cinayet ve adam yaralamadan cezaevine olan  45 yaşındaki  Mustafa Karaman. Karaman’ın kalan cezası Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali" raporu sebebiyle kaldırıldı.

Cezası kaldırılanlardan biri de  Uğur Fidancı. Fidancı adam öldürme ve yaralamadan cezaevindeydi. Adli Tıp Kurumu raporu doğrultusunda cezası kaldırıldı

Pek çok suçtan dolayı  42 yıl 18 ay hapis cezasına çarptırılan 47 yaşındaki İsmail İpek'in kalan cezası da Adli Tıp Kurumunun "sürekli hastalık, sakatlık ve kocama hali" kapsamında bulunduğunu belirten raporu sebebiyle kaldırıldı.

26 yıldır Cezaevinde olan Sivas Davası mağdurlarından Ahmet Turan Kılıç maalesef cezası kaldırılanlar arasında yoktu.

Yoktu çünkü ceza kaldırımında bulunulabilinmesi  için Adli Tıp Kurumu raporu gerekiyor. Adli Tıp Kurumu ise ilginç bir şekilde 85 yaşında olan 56 çeşit ilaç kullanan Ahmet Turan Kılıç’ın sapasağlam olduğunu iddia ediyordu.

SOL İDEOLOJİ MENSUPLARININ LİNCİNDEN Mİ KORKUYORLAR

Uluslararası Adalet Platformu, Adli Tıp Kurumunun kararını mahkemeye taşıdı. “görevi ihmal”, “görevi kötüye kullanma”, ve “işkence-eziyet” gerekçeleriyle Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

30 Ekim’de Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde Adli Tıp’ın TCK’yı ihlal ettiğini vurgulayan Uluslararası Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, suç duyurusu dilekçesinde şunları kaydettiklerini söyledi: “Cezaevinde ölümcül hastalığa yakalanan ve 56 çeşit ilaç kullanan 85 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç’a Sivas Numune Hastanesi uzman hekimlerinin oybirliğiyle ‘cezaevinde kalamaz’ raporuna rağmen Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu üyelerinin raporu görmezden gelerek TCK 94, 96 , 77, 230, 240 VE 257 CEZALANDIRILMASI TALEBİMİZDİR. Bir kişiye yapılan işkence bütün topluma yapılmıştır. Zaten 28 Şubat darbesi emrindeki hakimler suçu anayasal düzeni yıkma teşebbüsünden ceza vererek çeyrek asırdır mağduriyetler yaşanmaktadır. Bu işkence ve zulüm durdurulmalıdır.”

Peki sormak gerekmez mi “Sivas Numune Hastanesi uzman hekimlerinin oybirliğiyle ‘cezaevinde kalamaz’ raporu” orta yerde duruyorken Adli Tıp nasıl 85 yaşında onlarca tür ilaç kullanmak zorunda kalan piri fani bir yaşlı için “sapasağlam” raporu veriyor.

Ahmet Turan Kılıç amcanın oğlu Nejdet Kılıç Adli Tıp Kurumunun kararı ile ilgili  “Babam hakkında ‘cezaevinde yatamaz’ raporu verildiği halde Adlı Tıp, bu raporu kendi ideolojileri uğruna görmezden gelerek, doğru dürüst muayene bile etmeden ‘daha çok eziyet görsün’ diye geri gönderiyor. Ama aynı Adli Tıp, vatan haini teröristleri sağlam oldukları halde yalan raporlarla dışarı çıkarıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Sormak gerek! Adli Tıp Kurumunda ideolojik zihniyetin kalıntıları hala mevcut mu? Kimse tutup boş yere Hipokrat yeminlerinden bahsetmesin 72 yaşındaki Medine Bircan Teyzenin başını açan doktorlar gördü bu ülke… (Doğru Haber)

HABERE YORUM KAT

4 Yorum