1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Acıyı İstismar Ya da Yalanın Taraf’ı
Acıyı İstismar Ya da Yalanın Taraf’ı

Acıyı İstismar Ya da Yalanın Taraf’ı

Dikkatinizi çeken bir iddianın yalan olduğunu öğrendiğinizde habere devam ediyorsanız yalana bel bağlamışsınız demektir!

15 Mayıs 2014 Perşembe 16:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Soma faciasına ilişkin haberler bugün bütün gazetelerde olduğu gibi Taraf’ta da geniş biçimde işlenmiş. Baş sayfasını konuya ayıran ve “Taammüden Katliam” manşetini atan Taraf’ta hükümeti suçlayan haber ve yorumlar dikkat çekiyor.

Muhalif kimlikli her yayın organının böylesi bir olayda ağır bir dil kullanması doğal elbette. Ama yalana sarılmak bambaşka bir şey!

Dün sosyal medya aracılığıyla çokça konuşulan “15 yaşındaki maden işçisi” konusu Taraf’ın baş sayfasında kendisine “15 yaşındaki çocuk işçi madende öldü” başlığıyla yer bulmuş. İlginç bir şekilde başlığın altında çalışma bakanının iddiayı yalanladığı da belirtilmiş. O zaman bu başlık ne?

Bilindiği üzere göçük altında kalarak can veren madencilerden biri olan Cemal Yıldız’ın 15 yaşında olduğu iddiası gündeme gelmiş, bilahare 19 yaşında olduğu öğrenilmişti. Anlaşılan o ki, iddia Taraf’ın çok hoşuna gitmiş! Yalanlanmasına rağmen kullanmaktan kendini alıkoyamamış! Acı bir olayı bu şekilde istismara yönelmek gerçekten çok çirkin bir tutum. Bu gazetecilik değil, düpedüz sahtekarlık! 

taraf-soma-yalani-15yasindakicocukisci03.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum