1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’yi ayağa kaldıran olayın sebebi olan polis birimi kapandı
ABD’yi ayağa kaldıran olayın sebebi olan polis birimi kapandı

ABD’yi ayağa kaldıran olayın sebebi olan polis birimi kapandı

ABD’de beş tane polis memurunun ‘öldüresiye’ dövdüğü siyahi Tyre Nichols hayatını kaybederken, cinayete neden olan polislerin bağlı olduğu ‘Akrep’ birimi kapatıldı.

29 Ocak 2023 Pazar 16:38A+A-

Ülke genelinde yoğun protestolara neden olan olayın görüntülerinin yayınlanması infial yaratırken, ABD’nin Tennessee eyaletinde gerçekleşen ve ‘ikinci George Floyd vakası’ olarak yorumlanan cinayete sebep olan Memphis şehir polisine bağlı ‘Akrep’ birimi kapatıldı.

‘KAPATILMAYACAK’ DEMİŞTİ

Daha önce birimi kapatmayacağına dair demeç veren Memphis Emniyet Müdürü Cerelyn Davis, yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki Nichols'ın aracını durdurduktan sonra genci indirip feci şekilde döven polislerin Memphis Polis Teşkilatı'nın Akrep biriminde görev yaptıklarını söylerken, birimin kalıcı olarak kaldırıldığını ve bunun herkes için iyi olacağını ekledi.

Cuma günü Associated Press’e konuşan Davis, birkaç memurun "korkunç davranışı" nedeniyle ihtiyacı olan bir birimi kapatmayacağını söylemişti.

Nichols'un 7 Ocak'ta tutuklanmasından bu yana aktif olmayan Akrep birimi, yüksek suç oranıyla kuşatılmış bölgelerde şiddet uygulayan suçluları hedef almak olan yaklaşık 30 polisten oluşan üç ekipten oluşuyordu.

 

HABERE YORUM KAT