1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Abdullah Gül: Adaylığımla İlgili Geniş Mutabakat Oluşmadı
Abdullah Gül: Adaylığımla İlgili Geniş Mutabakat Oluşmadı

Abdullah Gül: Adaylığımla İlgili Geniş Mutabakat Oluşmadı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları ile ilgili, "Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mutabakat olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir." dedi.

28 Nisan 2018 Cumartesi 13:58A+A-

Abdullah Gül, cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Abdullah Gül'ün açıklamaları şöyle:

"Değerli basın mensupları hoş geldiniz. Erken bir seçime gidiliyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum.

Türkiye için neyi iyi olduğunu konuşmaktan çok siyasi manevraları kişiler üzerinden saldırılarla meşgulüz. Türkiye pozitif bir gündem içerisinde değil. Bu ortamda seçimlere gidiyoruz. Bu çerçeve içerisinde benim ismimde yoğun şekilde gündemde. Bir faninin ulaşabileceği tüm mevkilere ulaşmış vaziyetteyim ve bunlar geride kalmış şeyler. Şerefle temsil ettim,. Ne ben ne de ailem herhangi bir beklenti içinde değiliz. Memleketimizin güçlü olması ve barış huzur içinde yaşanan aydınlık bir Türkiye istiyoruz. Bunun dışında bir arzumuz ve beklentimiz olamaz. Dediğim gibi ben geride bıraktım. Tüm samimiyetimle söylüyorum.

Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmadım. Arkadaşlarımın düğünlerine bile gidemedim. Bu şu anlama da gelmezdi, bilgilerimi, tecrübelerimi paylaşmayacağım. Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Benim organize ettiğim bir süreç değildir. Benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebinden ortaya çıkmıştır.

"ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ben de geniş bir mütabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa kaçınmayacağımı belirtmişimdir. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mutabakat olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir. Tarih karşısında vicdanen sorumluyum. Hakkımda söylenen bir çok şeylerle ilgili çok konuşmak istemiyorum."

HABERE YORUM KAT

4 Yorum