1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Abdulhamit Gül, “Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması beni çok rahatsız ediyor”
Abdulhamit Gül, “Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması beni çok rahatsız ediyor”

Abdulhamit Gül, “Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması beni çok rahatsız ediyor”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk alanında uzmanlığı olmayanların hukuk fakültelerine dekan olarak atanmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

27 Ekim 2021 Çarşamba 13:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Üniversitelerin sayıca arttığı nitelik bakımından ise gerilediği bir süredir eğitimcilerin dile getirdiği eleştirilerden biriydi.

Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin sayısını arttırma konusunda her ne kadar övünç duysa da sosyolojik açıdan üniversitelerin sayıca fazla olmasının bir yararı olmadığı yorumları yapılmaya devam ediyor.

Üniversitelere atanan akademisyen ve dekanların da branşı olmayan bir alanda yöneticilik yapması tartışmaların bir diğer boyutunda yer alıyordu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’de hukuk fakültelerine diğer branşlardan yönetici atanmasını doğru bulmadığını dile getirdi.

Haber Global'de "Az Önce Konuştum" programına konuk olan Gül, programın sunucusu Candaş Tolga Işık'ın "Hukuk fakültelerine veteriner dekan atanması sizi rahatsız etmiyor mu?" sorusuna, "Çok rahatsız ediyor. Bu konuyu YÖK'le de görüşüyoruz. Teknik bir takım zorunluklar. Geçici olduğu ya da fakültenin açıldığı ama öğrenci olmadığı gibi hususlar geliyor" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum