1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Abdulhakim Belhac: Türkiye’yi Durdurmak İstiyorlar
Abdulhakim Belhac: Türkiye’yi Durdurmak İstiyorlar

Abdulhakim Belhac: Türkiye’yi Durdurmak İstiyorlar

Abdulhakim Belhac “Berlin Konferansında sözü edilen taraflara silah temininin durdurulmasından amaç bütün taraflar değil. Burada amaç Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne silah yardımının durdurulmasıdır.” dedi.

24 Ocak 2020 Cuma 22:22A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Arabi21’e konuşan Libya’lı ünlü komutan Abdulhakim Belhac “Berlin Konferansında sözü edilen taraflara silah temininin durdurulmasından amaç bütün taraflar değil. Burada amaç Türkiye’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne silah yardımının durdurulmasıdır.” Dedi. Belhac “Eğer böyle değilse silah yardımı olmadan Hafter nasıl şehirleri kuşatır, Trablus’a kadar dayanır?” diye soruyor.

“Silah yardımının durdurulmasını isteyenlerin uluslar arası olarak tanınan meşru hükümete karşı darbeye kalkışanlara yardım edenler olduğunu” ifade eden Belhac “Libya’nın batısında terörle mücadele ettiklerini iddia edenler konuyu saptırıyor, çünkü Libya’daki aktörler ve kimin ne için savaştığı bütün dünyanın malumu. Bunları öğrenmek, düşüncelerini ve kiminle irtibatlı olduklarını bilmek de mümkün.” Dedi.

Belhac “Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni terör örgütlerinden ibaret bir yapı olarak itham edenler Trablus’a saldırmayı haklı çıkarmak için aldatıcı bir propaganda peşindeler. Bunların hedefi devrimin “sivil devlet” idealini boğmaktır. Libyalılar bu ideal uğruna büyük bedel ödedi. Asıl terör üretenler bütün dünyanın meşru gördüğü bir hükümete karşı askeri güç ve paralı asker kullanarak savaşanlardır.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum