1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Abdulfettah Es-Sisi Londra'da Protesto Edildi
Abdulfettah Es-Sisi Londra'da Protesto Edildi

Abdulfettah Es-Sisi Londra'da Protesto Edildi

Mısır Cuntası lideri Abdulfettah es-Sisi, İngiltere-Afrika Yatırım Zirvesi'ne katılmak için geldiği Londra’da protesto edildi.

21 Ocak 2020 Salı 01:45A+A-

Abdulfettah es-Sisi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın daveti üzerine İngiltere-Afrika Yatırım Zirvesi'ne katılmak için geldiği Londra’da protesto edildi.

Mısır Devrim Konseyinin çağrısıyla zirvenin yapıldığı Intercontinental Hotel O2 önünde toplanan göstericiler, Sisi ve Johnson karşıtı dövizler taşıdı, sloganlar attı.

Gösteride AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mısır Devrim Konseyi Başkanı Dr. Maha Azam, “Bütün özgür Mısırlılar, Sisi’nin burada bulunuşunu protesto için toplandı.” dedi.

Azam, “General Sisi bir katildir. Masum Mısırlıların katilidir.” ifadelerini kullanarak Sisi’nin işkence suçundan tutuklanması için başvuruda bulunduklarını söyledi.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Uluslararası Adalet Odaları'nın (Guernica 37), Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hapishanelerinde maruz kaldığı işkenceleri belgelediğini hatırlatan Azam, "Bu işkence Sisi’nin bilgisi dahilinde yapıldı. Uluslararası hukuka göre bu ülkede tutuklanabilir.” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT