1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “ABD’nin Uyguladığı Yaptırımlar Kuzey Kore Halkını Boğuyor”
“ABD’nin Uyguladığı Yaptırımlar Kuzey Kore Halkını Boğuyor”

“ABD’nin Uyguladığı Yaptırımlar Kuzey Kore Halkını Boğuyor”

Kuzey Kore, ABD’yi “zorbalık ve keyfilikle” BM Güvenlik Konseyi’nde “yasa dışı” yaptırımlar almakla suçladı ve bunların “ekonomisini ve halkını boğduğunu, Kuzey Korelilerin varoluş hakkını elinden aldığını” söyledi.

13 Şubat 2018 Salı 09:44A+A-

Kuzey Kore’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, Pyongyang’a yönelik “ağır” yaptırımlarla “ülkenin egemenliği ve uluslararası hukukun ihlal edildiği” belirtildi.

AA’da yer alan habere göre, “Kuzey Kore karşıtı” olarak nitelendirilen BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarının “ülkenin ekonomisi ve halkını boğduğu” ve Kuzey Korelilerin “varoluş hakkını elinden aldığı” savunulan açıklamada ABD, “zorbalık ve keyfilikle” BM Güvenlik Konseyi’nde “yasa dışı” yaptırım kararları almakla suçlandı.

Kuzey Kore Yaptırımların Yasal Olup Olmadığının Belirlenmesini İstiyor

Güvenlik Konseyi yaptırımlarıyla Kuzey Kore halkının “haklarının engellendiği ve ihlal edildiği” dile getirilen açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e yönelik yaptırımların “uluslararası hukuk çerçevesinde yasal olup olmadığının” belirlenmesi için uzmanlardan oluşan uluslararası bir forum oluşturulmasına yönelik çağrı yinelendi.

BM Güvenlik Konseyi, “nükleer programı nedeniyle” Kuzey Kore’ye 2006 yılından bu yana ekonomik ve askerî yaptırımlar uyguluyor. Konsey’in Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlar listesinde 78 kişi ve 54 kuruluş bulunuyor.

HABERE YORUM KAT