1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. ABD’nin Mehsud Suikastını Karzai de Kınadı!
ABD’nin Mehsud Suikastını Karzai de Kınadı!

ABD’nin Mehsud Suikastını Karzai de Kınadı!

Pakistan Talibanı lideri Hekimullah Mehsud’a yönelik suikast Pakistan’dan sonra Afganistan hükümeti tarafından da tehlikeli bulundu.

05 Kasım 2013 Salı 17:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşgal altındaki Afganistan’ın ABD işbirlikçisi devlet başkanı Hamid Karzai, bu tür eylemlerin bölge barışını güçlendirmeyeceğini söyleyerek ABD’nin insansız uçakla Pakistan Talibanı lideri Hekimullah Mehsud’a düzenlediği suikastı eleştirdi.

ABD Kongresinden bir heyeti kabulü sırasında yaptığı açıklamada “bu zamansız eylemin süregelen barış müzakerelerine zarar vermemesini” umduğunu söyledi.

ABD eylemi daha önce Pakistan hükümetince de tepkiyle karşılanmış ve İçişleri Bakanı Caduri Nisar Washington’u “barış adımlarını sabote etmek”le suçlamıştı.

Karzai Afgan Talibanıyla 12 yıldır devam eden savaşı bitirmek için görüşmeyi talep etse de kendisini Washington’un kuklası olarak niteleyen Taliban hareketi bunu kabul etmiyor.

Katar’da Haziran ayında Taliban’ın ofis açması ilk başta müzakereler için bir adım olarak görülmüş, fakat bu ofisin bilahare sürgünde hükümetin bir elçiliği gibi algılanması Karzai’yi kızdırmıştı. 

 

HABERE YORUM KAT