1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'nin Esed İkiyüzlülüğüne Komutan İtirafı
ABD'nin Esed İkiyüzlülüğüne Komutan İtirafı

ABD'nin Esed İkiyüzlülüğüne Komutan İtirafı

ABD'nin merkez kuvvetler komutanı olan Joseph Votel, Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, Esed'in gitmesiyle ilgili sorulan bir soruya, "politikamızı bilmiyorum" diyerek cevap verdi.

14 Mart 2018 Çarşamba 14:12A+A-

ABD'nin Suriye politikası iyice karmaşık bir hal aldı. Bu durumu yansıtan son örnek de Suriye'deki kuvvetlerden sorumlu olan Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel'in açıklamaları oldu.

"POLİTİKAMIZI BİLMİYORUM"

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Komutanı Thomas Waldhouser ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde konuştu.

Votel, Güney Carolina eyaletinin Cumhuriyetçi Senatörü Lindsey Graham’ın "Politikamız 'Esed gitmeli’ şeklinde mi?" sorusuna Votel’in "Şu anda politikamızın bu olup olmadığını bilmiyorum. Odağımız IŞİD’in yenilmesi üzerinedir." sözleri dikkati çekti.

Bunun üzerine Graham, "Siz de bilmiyorsanız, kimsenin bilebileceğinden şüphe ederim çünkü dünyanın o parçası ile ilgilenmek sizin işiniz." diyerek tepki gösterdi.

ABD'NİN POLİTİK CAHİLLİĞİ

Yeni Akit’in aktardığına göre CENTCOM kumandanı Joseph Votel'in bu konuşması, medyada büyük yankı buldu. ABD bir zamanlar kilometrelerce ötedeki toprakları kendi eyaletiymiş gibi kontrol edip denetlerken, şimdi askerlerinin bulunduğu Suriye'de ne yapacağını dahi bilmemesi ABD'nin politik cahilliği olarak değerlendirildi.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT