1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD’nin Desteklediği Brezilya Devlet Başkanının 5 Projesi
ABD’nin Desteklediği Brezilya Devlet Başkanının 5 Projesi

ABD’nin Desteklediği Brezilya Devlet Başkanının 5 Projesi

Beklenen oldu ve aşırı sağcı Sosyal Liberal Parti'nin (PSL) lideri Jair Bolsonaro, Pazar günü Brezilya Devlet Başkanı seçildi. Jair Bolsonaro 1 Ocak'ta göreve başlayacak.

30 Ekim 2018 Salı 19:39A+A-

Jair Bolsonaro dönemi ile birlikte Brezilya'da İşçi Partisi'nin önce Luiz Inácio Lula da Silva'nın, ardından Dilma Rousseff'in ve Rousseff'in azledilmesi sonrası 2 yıllığına geçici olarak ülkeyi yöneten Michel Temer'in sürdürdüğü 13 yıllık sol politikalar da son bulmuş olacak.

Bolsonaro göreve geldiğinde, kampanya döneminde vadettiği reformları ve önerileri hükümet programına da eklemesi gerekecek.

BBC Mundo Servisi, Bolsonaro'nun Devlet Başkanı seçilmesi halinde uygulama sözü verdiği en tartışmalı 5 projeyi derledi.

1. Silah sahipliği üzerindeki sınırlamaların hafifletilmesi

PSL, önceki hükümetler tarafından onaylanan ve vatandaşların silah taşımasıyla ilgili kısıtlamalar getiren Silahsızlanma Düzenlemesi'nin yeniden tanımlanmasını önerdi.

Parti seçim programında silahların "öldürmek ya da hayat kurtarmak olarak kullanılabildiğine" dikkat çekiyor ve kimin taşıdığına bağlı olarak silahların, cinayetlerin azaltılmasına yardımcı olabileceğini savunuyor.

Bundan dolayı Bolsonaro da sadece programında değil, kampanya mitinglerinde ve bazı söyleşilerinde her vatandaşın silah sahibi olma hakkına sahip olması gerektiğini söyledi. "Meşru müdafaa" hakkına dikkat çekti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum