1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. ABD'li Senatör Sanders: Netanyahu Gazze'de çocukları aç bırakıyor
ABD'li Senatör Sanders: Netanyahu Gazze'de çocukları aç bırakıyor

ABD'li Senatör Sanders: Netanyahu Gazze'de çocukları aç bırakıyor

ABD'li bağımsız Senatör Bernie Sanders, İsrail'in Gazzeli çocukları aç bıraktığını belirterek, ABD'nin "suç ortağı" olmaması gerektiğini söyledi.

21 Şubat 2024 Çarşamba 17:05A+A-

Senatör Sanders, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Tüm dünya izliyor. (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, Gazzeli çocukları aç bırakıyor. Bu vahşetin suç ortağı olamayız." ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırıları ve insani yardım kısıtlamaları nedeniyle ihtiyaç duyulan gıda, su, ilaç ve yakıtın çok küçük bir kısmının Gazze'ye ulaştığını belirten Sanders, "Durumun vahametini ve daha ne kadar kötüleşebileceğini betimleyecek ifadeleri bulamıyorum." görüşünü paylaştı.

Gazze'de yüz binlerce çocuğun açlıkla mücadele ettiğini ve temiz içme suyuna ulaşamadığını kaydeden Sanders, "Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre tüm Gazze nüfusu kıtlıkla karşı karşıya ve yaklaşık 378 bin insan şu an aç." vurgusunu yaptı.

Sanders, Gazze'deki birçok sağlık kuruluşunun hava saldırılarında zarar gördüğünü ve sağlık çalışanının çocukları kurtarmaya çalışırken hayatını kaybettiğini aktararak, bölgedeki sağlık çalışanlarını "kahraman" olarak nitelendirdi.

 

HABERE YORUM KAT