1. HABERLER

  2. HABER

  3. ABD’li Neo-Con’dan Esed’e Destek Çağrısı
ABD’li Neo-Con’dan Esed’e Destek Çağrısı

ABD’li Neo-Con’dan Esed’e Destek Çağrısı

Daniel Pipes: "Suriye’de İslamcıların kazanma ihtimaline karşı ABD Esed’i desteklemeli; muhalifleri havadan vurmalı!"

19 Nisan 2013 Cuma 14:56A+A-

George Bush'un favori Ortadoğu uzmanı olan Daniel Pipes, Suriye'de muhaliflerle Esed arasında devam eden mücadeledeki "tarafsız" pozisyonunu değiştirdiğini, Batı emperyalizminin de Esed'i desteklemesi gerektiğini düşündüğünü açıkladı.

Neocon (yeni muhafazakâr) analist Pipes, "şeytani güçlerin" savaştıkları sürece Batı için daha az tehdit oluşturduklarını, bu sebeple savaşan güçlerden hangisi güç kaybetmekteyse onun yanında olunması gerektiğini yazdı.

Washington Times gazetesinde çıkan yazısında Pipes, buna örnek olarak 2. Dünya Savaşı'nda Franklin D. Roosevelt'in Nazi Almanyası'na karşı Stalin'le işbirliğini ve 1980-1988 İran-Irak savaşında ABD'nin Saddam Hüseyin'e desteğini gösterdi.

“İslamcılar Kaçınılmaz Olarak İktidara Gelecek!”

Obama yönetimindeki ABD'nin bir yandan "iyi muhaliflere el altından yardım etme, diğer yandan kötü muhaliflere karşı hava saldırısına hazırlanma" stratejisinin iyi bir fikir olduğunu söyleyen Pipes, yine de muhalifleri uzaktan manipüle etmenin başarı şansı olmadığını, İslamcıların kaçınılmaz olarak iktidara geleceğini ve hava saldırılarının başlayacağını savundu.

Pipes, bunun yerine "gerilemekte olan tarafı destekleme" stratejisini önerdi.

 

HABERE YORUM KAT